Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Spectacolul-concert „Meşterul Manole – Operă, Rock” – premieră pe 14 ianuarie, la Teatrul Naţional de Operetă

Spectacolul-concert „Meşterul Manole – Operă, Rock”, compoziţie şi aranjament muzical Josef Kappl, va fi prezentat, în premieră, pe 14 ianuarie, la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, într-un eveniment ce va marca Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie). Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, reprezentaţia, care va avea loc cu casa închisă, va putea fi urmărită live şi în sistem pay per view pe platforma Piciordeplay.ro.

Am decis să îmbrăţişăm oportunităţile oferite de tehnologia modernă şi să oferim o nouă cale de acces, de data aceasta virtuală, către spectacolele noastre. Vom face primul pas odată cu premiera ‘Meşterul Manole’, urmând ca apoi să integrăm în acest proiect pilot şi alte titluri foarte îndrăgite din repertoriul teatrului”, a declarat Radu Petrovici, manager interimar al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, citat în comunicat.

Potrivit prezentării spectacolului, „Meşterul Manole – Operă, Rock” este o experienţă captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii româneşti. Cu o interpretare modernă şi puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoţionant şi captivant pentru public. „Prin intermediul unei partituri muzicale puternice şi a unei distribuţii talentate, spectacolul îşi propune să treacă dincolo de limitele timpului şi să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradicţiile lumii sale.

Cu scene dramatice, momente intense şi o muzică care îmbină elemente contemporane cu influenţe din folclorul românesc, „Meşterul Manole – Opera rock” surprinde esenţa trăirilor umane profunde şi a luptei interioare a personajelor. Această producţie reprezintă o călătorie emoţională şi sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul şi pasiunea pentru creaţie se întâlnesc într-un tablou fascinant”, se mai subliniază în descrierea spectacolului.

Opera reprezintă o lucrare muzicală amplă, pe un libret scris în anii ’70 de Victor Cârcu. Această lucrare poate fi prezentată atât sub forma operei clasice, cât şi sub formă concertantă. Naşterea ‘Meşterului Manole’ a fost la fel de grea ca şi realizarea construcţiilor acestuia. Greutatea a constat, în primul rând, în găsirea limbajului muzical care să fie în concordanţă cu textul. În momentul în care am găsit acest limbaj, de inspiraţie folclorică, bineînţeles, am început lucrul, care a durat din 2008 până astăzi (2013), cu o întrerupere de doi ani”, a declarat Josef Kappl. Următoarea reprezentaţie este programată pe 2 februarie, iar biletele se găsesc pe Tickestore.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?