Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VIDEO: Campus liceal și universitar, construit de Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Județean Vrancea va continua anul acesta demersurile pentru realizarea proiectului „Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea”. Finanțarea este asigurată în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate.

Campusul școlar și universitar urmează să fie construit în Focșani pe o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie. Va dispune de resurse educaționale, mobilier, ateliere de practică pentru elevi și studenți, precum și de ateliere digitale, pe baza unui concept de digitalizare adaptat profilului liceelor și universităților tehnologice, asigurând infrastructura necesară pentru pregătirea profesională optimă a elevilor și a studenților. Totodată, campusul va asigura infrastructura socială pentru elevi și studenți.

La nivelul județului Vrancea a fost constituit consorțiul pentru învățământ dual, al cărui lider este Consiliul Județean Vrancea. Deja a fost aprobat contractul de parteneriat pentru constituirea consorțiului, la care au aderat două universități de prestigiu, care au filiale în Focșani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea București), trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL).

În cadrul unui interviu acordat la #podcast de Vrancea, un proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a vorbit despre importanța asigurării unei educații sănătoase și a unui parteneriat de afaceri sănătos. Acesta a precizat că odată cu finalizarea proiectului campusului, universitățile vor veni și cu alte specializări cerute pe piața forței de muncă din județ.

Podcastul integral poate fi accesat AICI – https://www.youtube.com/watch?v=JFMhNKmtm6I

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?