Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO! Planul ROȘU de intervenție, activat după ce un microbuz s-a răsturnat la Adjudul Vechi

ISU Vrancea: A fost declanșat planul roșu de intervenție la nivelul județului Vrancea, începând cu ora 19.59, urmare a unui accident rutier produs pe DN11A Adjudul Vechi, în care au fost implicate 16 persoane (informații inițiale – n.r). Este vorba despre microbuz răsturnat în afara părții carosabile.

IPJ Vrancea: Microbuzul care se deplasa pe DN 11 A, la circa 3km de Adjudu Vechi, a ieșit în afara părții carosabile. În el se aflau 7 copii și 2 adulți. Din fericire, nicio persoană nu a suferit leziuni. Microbuzul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. (N.R. Informațiile au fost comunicate după ce primul echipaj al Poliției a ajuns la fața locului și a stabilit situația în teren).

Actualizare ISU Vrancea: 

Ieșire din Adjud Vechi spre Homocea – accident rutier în care a fost implicat 1 microbuz.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului Vrancea a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost alocate de urgență 1 autospecială de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 1 echipaj de descarcerare, 1 punct medical avansat și 3 ambulanțe SAJ.

În urma incidentului rutier au rezultat 9 victime, din Republica Moldova, care au primit îngrijiri medicale la fața locului și ulterior au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.

Începând cu 08.01.2024, ora 20.20, la nivelul ISU VN se dezactivează PLANUL ROȘU.

Actualizare ora 22.30: Cele 9 persoane implicate în evenimentul rutier, au fost externate și cazate la o locație pusă la dispoziție de Primăria Adjud.

Instituția Prefectului-Județul Vrancea:

În urma unui accident care a avut loc în zona Adjudul Vechi și în urma căruia un microbuz transport persoane s-a răsturnat pe o parte, s-au deplasat de urgență la fata locului o ambulanță SMURD, trei ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Vrancea, o autospecială de descarcerare și o Autospecială pentru transport personal si victime multiple (ATPVM). S-a constatat că la fața locului nu sunt victime iar dintre cele 9 persoane găsite, un adult (mama) și șapte copii au fost transportați la spitalul din Adjud pentru evaluarea stării de sănătate de către medici. Poliția continuă cercetările pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

SAJ Vrancea: La ora 19.52 Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier în localitatea Adjudul Vechi, un microbuz transport persoane implicat, cu 9 victime. A fost declanșat Planul roșu de intervenție. La solicitare au fost alocate echipajul Smurd de descarcerare, trei echipaje medicale de urgență ale Serviciului de Ambulanță Județean și un echipaj de prim ajutor Smurd. Din accidentul rutier au fost preluate 8 victime conștiente, fără leziuni  traumatice. Mama cu 6 copii, cu vârste cuprinse între 1an și 14 ani, au fost preluați și transportați de către echipajele medicale de urgență SAJ la Spitalul Municipal Adjud. O victimă în vârstă de 8 ani a fost transportată de echipajul de primul ajutor Smurd. A noua victimă, sex masculin, în vârstă de 37 ani, a refuzat transportul la spital.

Foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?