Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Anchetă în spitale din Reghin şi Târgu Mureş – o femeie internată cu gripă a fost depistată cu fracturi la umeri

Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, UPU Târgu Mureş şi Serviciul de Ambulanţă fac obiectul unei anchete după ce o femeie internată cu gripă de tip A a fost depistată cu fracturi la umeri, după o săptămână de la internare. „Considerăm că fracturile amintite nu au survenit în timpul în care pacienta a fost tratată în CPU Reghin, cauza şi momentul apariţiei acestora urmând să fie stabilite de ancheta în curs de desfăşurare, atât la nivelul spitalului nostru, cât şi la UPU Târgu Mureş şi Serviciul Ambulanţă”, a anunţat, vineri seara, Spitalul Municipal „Eugen Nicoară” din Reghin, într-un comunicat de presă. Unitatea spitalicească a precizat că pacienta respectivă s-a prezentat în serviciul de urgenţă (CPU) Reghin în data de 19 decembrie, transportată cu mijloace proprii, cu tuse şi cefalee, fiind diagnosticată cu gripa tip A, însă a refuzat spitalizarea.

Spitalul din Reghin a precizat că pacienta a revenit în stare gravă în data de 21 decembrie, ocazie cu care au fost repetate investigaţiile, fiind confirmată infecţia cu virusul gripal şi că „radiografia efectuată în data de 21.12.2023 nu indică aspect de fracturi”. „Ulterior acesteia, pacienta prezintă o criză tonico-clonica scurtă, pentru care se administrează tratament şi se solicită examinare CT. După episodul convulsiv, pacienta devine conştientă, orientată temporo-spaţial. La scurt timp repetă convulsiile cu aspect de grand mall, motiv pentru care se solicită prin 112 transferul la UPU Târgu Mureş, în vederea efectuării de investigaţii suplimentare şi a consultului neurologic. Pe tot parcursul staţionării în CPU, pacienta a fost supravegheată şi monitorizată, administrându-i-se tratament corespunzător în camera de reanimare, fără să fi prezentat nici un fel de traumatism”, au precizat reprezentanţii Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

În data de 23 decembrie, pacienta a fost adusă de la UPU Târgu Mureş de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi internată în Secţia boli infecţioase, cu formă severă de gripă tip A, complicată cu pneumonie bilaterală. „Cazul s-a prezentat la internare cu rezultatele, investigaţiile complexe şi consulturi multiple efectuate la UPU Târgu Mureş. La internare, pacienta avea stare generală alterată sever, echimoze şi dureri la nivelul ambelor braţe, gradul de durere neputând fi stabilit din cauza lipsei de cooperare a pacientei. Investigaţia radiologică s-a efectuat în data de 28.12.2023, după îmbunătăţirea stării generale şi ameliorarea simptomatologiei, când s-a putut colabora cu pacienta şi persistenţa durerii a impus reevaluarea acesteia. Imaginea radiologică a pus în evidenţă fracturi de col chirurgical humerus bilateral. Din acest motiv, pacienta a fost transferată în data de 29.12.2023 în Compartimentul Ortopedie – Traumatologie din cadrul spitalului, unde i s-a acordat îngrijire medicală de specialitate, fiind pregătită pentru intervenţia chirurgicală care urma să fie efectuată în Secţia Ortopedie din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (unde a fost transferată în data de 04.01.2024)”, a mai precizat managerul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, Florentina Simona Toncean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?