Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Poliţia sud-coreeană apără ancheta ce îl viza pe actorul din filmul ”Parasite”, care a fost găsit mort

Şeful Poliţiei districtuale din Coreea de Sud, care l-a anchetat pe actorul Lee Sun-kyun în legătură cu acuzaţii de consum ilegal de droguri, a apărat joi interogatoriul dur la care a fost supus artistul sud-coreean înainte ca acesta să fie găsit decedat miercuri, informează Reuters. Şeful Poliţiei metropolitane din Incheon, Kim Hui-jung, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că întregul proces a fost justificat şi s-a făcut cu acordul lui Lee. El şi-a exprimat „regretul profund” pentru moartea actorului şi a prezentat condoleanţe familiei acestuia.

Lee Sun-kyun, care l-a interpretat pe patriarhul bogat din filmul premiat cu Oscar „Parasite”, a murit miercuri, la vârsta de 48 de ani. Moartea sa a provocat un val uriaş de compasiune în industria cinematografică şi în rândul publicului, precum şi întrebări legate de natura aparent dură şi publică a anchetei, care a alimentat o acoperire mediatică ce a pătruns în viaţa privată a actorului sud-coreean. Kim Hui-jung a declarat că interogatoriul din timpul celor trei înfăţişări ale lui Lee Sun-kyun, inclusiv o ultimă înfăţişare care a durat toată noaptea, a fost necesar pentru a asculta şi versiunea actorului şi a fost realizat în prezenţa avocatului acestuia. „Ancheta asupra decedatului s-a desfăşurat pe baza unor rapoarte, mărturii şi probe specifice şi în conformitate cu procedurile prevăzute de lege”, a spus şeful Poliţiei districtuale.

Lee Sun-kyun a negat că a luat droguri ilegale cu bună ştiinţă şi a spus că a fost înşelat de o animatoare dintr-un bar care încerca să îl şantajeze, a relatat presa locală înainte de moartea sa. El s-a prezentat de trei ori la sediul Poliţiei sud-coreene, în cadrul unor înfăţişări foarte mediatizate, începând din octombrie, ultima dată participând la un interogatoriu de 19 ore, inclusiv pe timpul nopţii, şi a părăsit secţia de poliţie în ajunul Crăciunului. Artistul a refuzat să răspundă la întrebările reporterilor cu privire la acuzaţiile care i se aduc, dar a declarat că a cooperat pe deplin cu anchetatorii.

Lee Sun-kyun a fost găsit decedat într-un automobil staţionat într-o parcare din Seul, după ce dispariţia lui fusese semnalată autorităţilor sud-coreene. Fostul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in, care a fost avocat pentru drepturile omului înainte de a intra în politică, s-a numărat printre cei care au criticat practicile poliţiei şi mediatizarea într-o manieră senzaţionalistă a cazului. „Practica ce aduce daune uriaşe onoarei şi caracterului unei persoane, cum ar fi expunerea sa excesivă în faţa mass-media, şi care împinge acea persoană să facă o alegere extremă trebuie să înceteze acum”, a declarat Moon Jae-in pe Facebook.

Mai mulţi colegi din industria cinematografică au vizitat memorialul amenajat la priveghiul lui Lee Sun-kyun, inclusiv Bong Joon-ho, regizorul filmului „Parasite”, şi Lee Jung-jae, un actor din serialul de succes „Squid Game”, produs de Netflix. Poliţia din Incheon îl interogase anterior pe starul K-pop G-Dragon sub suspiciunea de consum ilegal de droguri, dar a renunţat la caz şi nu l-a pus pe artist sub acuzare. Ancheta care l-a vizat pe Lee Sun-kyun a avut loc în cadrul unei campanii a guvernului preşedintelui conservator Yoon Suk Yeol, care a numit-o „un război împotriva drogurilor”.

Au avut loc o serie de arestări ale unor personalităţi, inclusiv a moştenitorilor unor conglomerate de afaceri şi a unor celebrităţi, în conformitate cu legile dure ale statului sud-coreean privind drogurile, care îi pedepsesc cu până la 14 ani de închisoare pe cei găsiţi vinovaţi de consum abuziv de droguri, precum şi de trafic de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?