Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO/FOTO! Exercițiu IPJ: Indivizi înarmați țin ostatic un bărbat în spatele clădirii CJ Vrancea

Indivizi înarmați țin ostatic un bărbat și cer o mașină pentru a pleca de acolo. La fața locului sunt forțe de intervenție și negociatori. Au fost trase focuri de armă. Totul este, din fericire, un exercițiu desfășurat de polițiștii vrânceni, mai exact Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Activitatea a avut loc în spatele clădirii Palatului Administrativ (sediile CJ Vrancea, Prefectură, Primăria Focșani). „Astfel de activități au ca scop punerea în aplicare și exersarea activităților aferente desfășurate în situațiile de criză, pentru eliberarea persoanelor private de libertate în mod ilegal”, a precizat Biroul de presă al IPJ Vrancea. Traficul rutier a fost restricționat în perioada desfășurării exercițiului, oferindu-se rute alternative de circulație.

„Exercițiul a fost desfășurat de către structura specializată a Poliției Române, respectiv Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Vrancea, sprijinit de către colegii noștri din Poliția Rutieră și Poliția de Ordine Publică”, a spus inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisar șef Remus Nica.

Șeful Serviciului de Acțiuni Speciale Vrancea, comisarul șef Viorel Damian a arătat că a fost un exercițiu cu grad ridicat de dificultate, fiind realizat într-o zonă centrală și aglomerată a Focșaniului. Până acum, asemenea exerciții erau realizate în zone izolate, clădiri neutilizate. „Cu ocazia exercițiului efectuat de către luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Vrancea am urmărit punerea în aplicare a legislației în vigoare și a procedurilor de linie. Exercițiul vizează întărirea capacității de reacție a structurilor specializate în cazul luării de ostatici, lipsirii de libertate în mod ilegal a persoanelor. Exercițiul de astăzi a fost sub egida efectuării unui asalt de urgență având în vedere că timpul nu ne-a permis să intervenim lent, metodic iar atacatorii au ieșit, punând în pericol iminent viața persoanei. Nu a existat timp de decizie iar pe procedura pe care o avem, în siguranță, am folosit inclusiv trăgătorul de precizie care a reușit să anihileze unul din agresori, iar cele două grupe de asalt din cadrul serviciului au trecut la asaltul de urgență pentru a putea elibera ostaticul în condiții de siguranță. Viața lui era pusă în pericol și suntem datori să apărăm viața oricărei persoane. Exercițiul de astăzi are la bază multe ore de antrenament, inclusiv trăgătorii de precizie sunt antrenați special pentru astfel de misiuni, pentru a câștiga tot timpul în fața infractorilor și a situațiilor de risc, pentru a asigura tot timpul securitatea cetățenilor municipiului Focșani”, a spus șeful SAS Vrancea, comisarul șef Viorel Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?