Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Mobilier nou pentru școlile din Câmpuri

156.600 lei este suma estimată de autoritățile din Câmpuri a fi necesară pentru achiziția de mobilier pentru 15 săli de clasă și un laborator de informatică, care vor fi dotate în cadrul unui proiect pentru care a fost obținută finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În caietul de sarcini se explică faptul că UAT Câmpuri a propus spre finanțare acest proiect deoarece „regiunea Sud-Est se situează pe penultima poziție la nivel național în ceea ce privește participarea tinerilor la educație și înregistrează o valoare foarte scăzută în ceea ce privește educația pe parcursul vieții”, ceea ce influențează „negativ rata de ocupare a forței de muncă (penultima poziție la nivel național)”.

De aceea este necesară „creearea condițiilor moderne de învățământ”, „pârghie de intervenție foarte importantă, care va determina creșterea nivelului de învățare în rândul elevilor”. În Câmpuri funcționează Școala Gimnazială, la care sunt arondate Școala Gimnazială Rotileștii Mari, Grădinița nr. 1 cu program normal Câmpuri, Grădinița cu program normal Rotileștii Mari și Grădinița cu program normal Fetești, însă din cele 16 săli de clasă în total (inclusiv laboratorul de informatică), 2 săli de clasă au fost dotate în ultimii 5 ani cu pupitre și scaune pentru copii. De aceea, în acest moment proiectul urmărește completarea mobilierului deja existent.

Astfel, prin contract se dorește achiziționarea a 16 catedre și 16 scaune (ergonomice) pentru profesori, 220 de pupitre individuale pentru elevi reglabile pe înălțime și 220 de scaune pentru elevi – modulare și reglabile pe înălțime, patru dulapuri individuale pentru elevi, 16 mese modulare reglabile pe înălțime pentru preșcolari, 88 de scaune pentru aceștia și 4 cuiere. „Ofertantul trebuie să ofere o garanţie minimă de trei ani, care să fie valabilă de la data livrării produsului. Această garanţie acoperă repararea sau înlocuirea şi include un contract de service cu opţiuni de preluare şi returnare sau reparaţii la faţa locului. Garanţia certifică faptul că produsele sunt în conformitate cu specificaţiile contractului, fără costuri suplimentare”, se mai arată în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?