Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Consiliul Județean va intabula toate construcțiile din cadrul proiectului Vrancea Curată

Consiliul Județean Vrancea va intabula toate construcțiile din cadrul proiectului ,,Sistem de management integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”, cunoscut sub numele de „Vrancea Curată”. În acest sens, a fost scos la licitație un contract de servicii de întocmire a documentaţiei topo-cadastrale şi intabulare pentru construcțiile din cadrul proiectului de mai sus.

Obiectul contractului ce va fi atribuit prin prezenta procedură de achiziție publică constă în prestarea serviciilor de întocmire a documentaţiei topo-cadastrale şi intabularea pentru un număr de 607 construcții din cadrul proiectului ,,Sistem de management integrat al Deseurilor in judetul Vrancea”, realizându-se astfel identificarea, măsurarea, descrierea și înregistrarea imobilelor în documentele cadastrale și reprezentarea acestora pe hărți și planuri cadastrale”, se explică în descrierea contractului.

Gestiunea deșeurilor în județul Vrancea a fost preluată de către societatea Eco SUD SA, care a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean. „După 15 ani de la startul proiectului, semnăm un contract care va pune Vrancea pe un alt drum în ceea ce privește deșeurile. Creăm premizele unor avantaje pentru vrânceni, în condițiile în care deșeurile nu vor mai fi duse la gropi de gunoi din afara județului.

Ne dorim o colaborare foarte bună cu UAT-urile din Vrancea, scopul fiind acela de a asigura servicii de calitate la prețuri rezonabile. Avem în vedere și protejarea mediului, prin acțiunile de reciclare selectivă a deșeurilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret va fi operat de firma respectivă, aceasta urmând a se ocupa de stația de sortare, de compostare și depozitare, dar și de activitatea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale și cele similare de la Focșani, Adjud, Vidra și Gugești.

Astfel, în județul Vrancea vor fi asigurate pentru locuitori servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale. Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret – care va fi gestionat de Grupul Eco Sud SA din 12 septembrie 2023 – deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.

Proiectul de investiții „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor”, cunoscut și sub numele de „Vrancea Curată” are o valoare de 47.485.565 lei, este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

În urma încheierii proiectului, au fost îndepliniți indicatorii de performanță stabiliți: a fost finalizată Stația de compostare din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret, s-au construit cele 597 de puncte de colectare a deșeurilor din zona rurală a județului Vrancea și au fost furnizate echipamentele de colectare din mediul rural, precum și cele din mediul urban, s-au achiziționat utilajele și echipamentele ce deservesc Stațiile de transfer și Centrul de management integrat al deșeurilor de la Haret.

De asemenea, în cadrul primei faze a proiectului, s-au construit Stațiile de transfer de la Focșani – Golești, Adjud și Vidra, precum și cele 6 platforme de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la Focșani – Mândrești (2), Adjud, Mărășești, Panciu și Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?