Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Sibiu: Cele două tablouri de Rubens de la Muzeul Brukenthal vor fi restaurate şi expuse la Iaşi şi Suceava

Două dintre capodoperele Muzeului Naţional Brukenthal de la Sibiu, pictate de Rubens, vor fi restaurate în 2024 cu bani obţinuţi dintr-o sponsorizare, după care vor fi expuse la Iaşi şi Suceava, a declarat vineri, managerul muzeului sibian, Alexandru Chituţă. „Anul acesta s-a semnat un contract, nu l-am semnat pe Muzeul Brukenthal, pentru că ne blocam în cheltuirea banilor, te mai poţi bloca şi dacă ai bani şi nu poţi să îi cheltuieşti, pentru că ai diferite ordonanţe să nu cumperi diferite obiecte de inventar, care trec de 2.500 (de lei n.r.) şi trebuie să faci memorii la minister.

Şi atunci avem un contract de colaborare şi contractul de sponsorizare care s-a făcut, s-a făcut cu Asociaţia colegilor noştri de la Restaurare, Brukenthal von Studio, care este o asociaţie în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal şi s-a semnat contractul. Este una dintre cele mai mari sponsorizări pe care Muzeul Naţional Brukenthal a primit-o în istoria instituţiei. Sunt 50 de mii de euro, de la JTI, (…) în cursul anului viitor vom primi suma aceasta, de 50 de mii de euro, care va fi folosită pentru activitatea muzeului”, a explicat managerul Alexandru Chituţă, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că este necesară „o sumă importantă” pentru a fi cumpărate materialele necesare pentru restaurarea celor două lucrări de Rubens. „Vom cumpăra diferite obiecte de inventar, ne gândim să cumpărăm şi un autovehicul pentru Muzeul Naţional Brukenthal, însă suma importantă va merge în expoziţia dedicată Sibiului şi o sumă importantă va merge în asigurarea materialelor pentru restaurarea celor două lucrări de Rubens, pe care Muzeul Naţional Brukenthal le are. Sunt expuse în expoziţia Capodopere. Vom restaura şi aceste lucrări de Rubens, mai ales că avem solicitări ca în 2024, o parte din lucrările din Muzeul Naţional Brukenthal, din expoziţia Capodopere să fie expuse în diferite oraşe din România”, a arătat Alexandru Chituţă.

Potrivit managerului Muzeului Naţional Brukenthal, tablourile de Rubens de la Sibiu este posibil să poată fi admirate în 2024 la Iaşi şi Suceava. Capodoperele Colecţiei Brukenthal pot fi admirate în Palatul Brukenthal, din Piaţa Mare situată în centrul Sibiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?