Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO și FOTO! Zilele Liceului Tehnologic ,,Eremia Grigorescu” din Mărășești

COMUNICAT DE PRESĂ:

În perioada 28-29 noiembrie 2023, s-au desfăşurat Zilele Liceului Tehnologic ,,Eremia Grigorescu” din Mărășești, aniversarea acestui lăcaș care modelează spirite demne și temerare încadrându-se perfect în seria marilor sărbători românești precum Sântul Andrei și Ziua Națională a României. Activitățile din acest an au stat sub semnul comemorării a 160 de la nașterea mentorului – general Eremia Grigorescu.

Ca în fiecare an, pe 28 noiembrie s-a săvârșit o slujbă de pomenire la Mausoleul Eroilor din Mărășești, cu binecuvântarea Protoieriei Panciu, de către preoții din parohiile I, II, III Mărășești și Pădureni. La slujbă au participat reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala Vrancea, elevi, cadre didactice, părinți și membri ai comunității locale. Ne-am bucurat să-i avem alături pe copiii din Corul ,,Glissando” de la Liceul Teoretic ,,Duiliu Zamfirescu”, de la Odobești, coordonați de prof. dirijor Ioana Roșu, care au transmis multă emoție prin interpretatarea unor cântece patriotice.

Pe 29 noiembrie, au fost omagiați dascălii liceului, prilej pentru care s-au oferit plachete aniversare foștilor profesori și învățători sau fostelor cadre din personalul nedidactic. Elevii de la clasele V-VIII, coordonați de profesoara Sanda Burlacu, au organizat un moment artistic în amintirea glorioaselor pagini de istorie a neamului românesc, iar invitații noștri, elevii de la Școala Gimnazială din Ruginești, sub îndrumarea preotului Ion Ciobotea, au interpretat o scenetă istorică în memoria fetiței- erou, Măriuca Zaharia.

La mulți ani liceului nostru! La cât mai multe și mai frumoase rezultate, într-un etern omagiu adus înaintașilor, în vatra eroismului românesc din orașul-erou Mărășești!

Prof. Andrei Ionela

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?