Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Șahiștii de la CSM Focșani 2007, rezultate deosebite la Tecuci și Bacău

Sportivii clubului CSM Focșani 2007 au concurat, în zilele de 25 și 26 noiembrie 2023, la două competiții importante.

• Sâmbătă, 25 noiembrie, la Tecuci, s-a desfășurat competiția Cupa „Unirea” ediția a IX-a, concurs de șah rapid. La întrecere au luat startul 26 șahiști din Focșani, Galați și Tecuci.
De la CSM Focșani 2007 au participat (în ordine alfabetică): Călin Costică-Alexandru, Călin Ionel-Dragoș, Dăscălescu Adelin-Ștefan, Grecu Yannis-Raphael, Olariu Darius-Andrei și Stănescu Mihai-Adrian. Ținând cont că s-au întrecut cu jucători experimentați, desemnându-se câștigătorii pentru cele două categorii „Sub 60 de ani” și „Peste 60 de ani”, tinerii noștri sportivi au reușit să facă față provocării de a juca cu unii dintre cei mai pregătiți șahiști. Olariu Darius-Andrei a fost premiat pentru „Cel mai tânăr participant” iar Dăscălescu Adelin-Ștefan a obținut premiul V „Secțiunea sub 60 ani”.

• La Bacău, în zilele de 25 și 26 noiembrie, s-a desfășurat „Cupa Municipiului Bacău”, concurs de șah rapid. La întrecere au luat startul 84 șahiști de la CSM Focșani 2007, CS Politehnica Iași, ACS Regional de Șah Nord-Est, CSM București, Clubul de Șah Bicazul Bicaz, CS Șah G. Nestianu Bârlad, CSM Moinești, ACS International Chess Club, ACS Oxgen, CS Cimentul Bicaz, CS Micul Șahist Iași, CS Balta Albastră Siretu, CSM Roman, CSM Iași 2020, CS Olimp Șah Focșani, CSM Pașcani, AC Genius Galați, CS Gambitul Damei Iași, ACS Gambit Huși și ACS Calul Nărăvaș Covasna.
Rezultatele obținute de către jucătorii de la CSM Focșani 2007:
– Făcîlă Patric-Andrei a reușit performanța de a obține 6,5 puncte din cele 9 runde, ocupând locul 8 în clasamentul final, dar și locul 2 la categoria ELO 1501-1700 la doar 12 ani;
– Dăscălescu Adelin-Ștefan a ocupat locul 13 în clasamentul general, dar și locul 1 la categoria U14;
– Lungu Giulia, singura șahistă care a reprezentat clubul la această competiție, a obținut 4,5 puncte.
Vorbim de copii talentați, determinați, dornici de a se autodepăși constant! Participarea la competiții cu jucători experimentați arată dorința acestora de a căpăta experiență și de a învăța de la cei mai buni.

Elena-Adelaida ISAC, COMUNICAT DE PRESĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?