ULTIMA ORĂ! VIDEO! Măsuri de ordine și siguranță publică, asigurate de structurile MAI din Vrancea, cu ocazia minivacanței de 1 decembrie

0
1061

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea:

În contextul minivacanței prilejuite de sărbătoarea religioasă a „Sfântului Apostol Andrei” și de Ziua Națională a României, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au fost dispuse toate măsurile necesare asigurării unui climat de ordine și siguranță publică pe raza de competență.

Astfel, pe data de 30 noiembrie, vom fi prezenți pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică la lăcașurile de cult care poartă Hramul „Sfântul Apostol Andrei” și la târgul anual din comuna Năruja organizat cu ocazia aceleiași sărbători religioase.

În data 1 decembrie, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vom asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României în municipiile Focşani, Adjud și în orașul Panciu.
În acest context menționam și faptul că jandarmii vrânceni vor constitui un pluton de defilare și echipaje auto care vor participa la parada militară desfășurată în Municipiul Focşani.

Tot în cadrul minivacanței, jandarmii vrânceni vor fi prezenți și la evenimentele sportive ce vor avea loc pe raza județului Vrancea astfel :
– Partida de fotbal din cadrul competiției Liga 3 ce va avea loc pe Stadionul Milcovul din Municipiul Focşani dintre CSM Focșani 2007 și AFC Metalul Buzău;
– partidele de fotbal din cadrul competiției Superliga Vrancei care se vor desfășura în localitățile Ruginești și Golești ;
– partida de handbal masculin din cadrul competiției Liga Zimbrilor ce va avea loc la Sala Sporturilor „Alin Moldoveanu” din Municipiul Focşani dintre CSM Focșani 2007 și CSU Suceava.

Vă recomandăm să nu vă implicați în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, să evitați consumul de băuturi alcoolice, să respectați indicaţiile forțelor de ordine, să supravegheați cu atenție copiii și să aveți grijă de obiectele personale, iar dacă vă aflați într-o situație dificilă sau sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv.

De asemenea, jandarmii vrânceni continuă să acționeze în cadrul echipajelor independente sau în sistem integrat, împreună cu colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și să asigure paza și protecția obiectivelor și a transporturilor de bunuri și valori aflate în responsabilitatea inspectoratului.

Totodată, jandarmii montani vor fi prezenți în localitățile Tulnici, Lepșa, Soveja și pe traseele turistice adiacente, pregătiți pentru a interveni, în caz de nevoie.

Așadar, dacă alegeți ca destinație de week-end zona montană a județului, pentru evitarea unor situații neplăcute, este necesar să respectați reguli de siguranță precum:
– să vă echipați corespunzător zonei montane;
-înainte de a porni pe un anumit traseu sau în drumeție, informați-vă din timp în legătură cu itinerarul propus si condițiile climatice locale;
– alegeți doar traseele montane marcate și nu va abateți de la acestea;
– în cazul în care întâlniți animale sălbatice nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau a le hrăni;

Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita oricând sprijinul forțelor de ordine prin apelarea numărului unic de urgență – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă atunci când sunt martori sau victime ale unor fapte de natură antisocială.

Cadrele Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea vă doresc o minivacanță în siguranță!


 

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:

Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a dispus măsuri suplimentare în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., peste 170 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale, vor acționa, zilnic, în județul Vrancea.

Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement.

Concomitent, polițiștii rutieri vor acționa atât pentru fluidizarea traficului, dar și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă.

Totodată, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a infracționalității stradale, în zonele de desfășurare a manifestărilor specifice acestei perioade, în scopul de a asigura siguranța cetățenilor.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor efectua verificări la unitățile de alimentație publică și de cazare. Totodată, împreună cu organele abilitate, vor desfășura acțiuni de verificare a depozitării, transportului și comercializării de produse alimentare, pentru prevenirea faptelor care ar putea afecta sănătatea populației.

Nu în ultimul rând, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor fi prezenți în teren pentru a preveni și combate faptele specifice,
cu precădere pentru a verifica legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare a articolelor pirotehnice.

În contextul organizării ceremoniei oficiale cu ocazia Zilei Naţionale a României, Biroul Rutier va dispune măsuri specifice în vederea fluidizării şi restricţionării traficului rutie atunci când situaţia va impune acest lucru.

Astfel, în vederea asigurării unui trafic rutier fluent şi în condiţii de siguranţă, pentru efectuarea repetiției și a ceremoniei oficiale, în zilele de 30.11, respectiv 01.12.2023 , traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

Pe străzile Cuza Vodă, Brăilei și Bucegi în ziua de 30.11.2023, în intervalul orar 12.30 – 15.00, iar în ziua de 01.12.2023 în intervalul 08.15-13.00.

Pe această cale, rugăm conducătorii de vehicule:

-să circule cu atenție sporită;
-să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului;
-să folosească rutele ocolitoare;
-să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri;
-să nu parcheze autovehiculele în proximitatea zonelor restricţionate;

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare și să traverseze strada prin locurile marcate și semnalizate corespunzător, după ce în prealabil s-au asigurat temeinic.

În toată această perioadă, poliţiştii vrânceni vor acționa împreună cu jandarmi, polițiști locali și cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, menținerea unei atitudinii prudente în trafic și în vederea prevenirii excesului de viteză, polițiștii vor folosi aparatura radar din dotare, inclusiv dispozitivele TrueCam.

În aceste zile vor fi vizați și conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, prin urmare, vor fi utilizate aparatele Etilotest, dar și cele DRUGER DrugTest.

De asemenea, polițiștii de la poliţia transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Vă recomandăm să nu răspundeţi la provocări cu violenţă; încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, solicitați-ne sprijinul prin apel 112.

Tuturor celor care îşi serbează onomastica de sărbătoarea Sfântului Andrei le dorim fericire, sănătate şi multe împliniri alături de cei dragi!


 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea:

Pompierii vrânceni sunt la datorie și în
minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională

Și în acest an, pompierii vrânceni sunt la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională. Peste 100 pompieri militari și paramedici SMURD vor acționa zilnic, în cooperare cu personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.
Echipajele de intervenție vor asigura misiunile specifice, în cooperare cu reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.
Totodată, cadrele Inspecției de Prevenire continuă să desfășoare controale inopinate la operatorii economici din județ, în vederea prevenirii evenimentelor care, pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.
 Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați coșurile de fum și mijloacele de încălzire;
 În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazați în structuri de primire turistice, familiarizați-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
 De asemenea, recomandăm părinților supravegherea permanentă a copiilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceștia să se joace cu focul sau în apropierea mijloacelor de încălzire.
Turiştilor care vor petrece această perioadă în zone de agrement le recomandăm:
 Să solicite, la cazarea în hotel, informaţii referitoare la măsurile de prevenire a incendiilor și la modul de comportare în caz de incendiu;
 Să evite crearea de aglomeraţii şi busculade în discoteci, baruri sau cluburi, pentru a nu crea dificultăţi în asigurarea evacuării rapide a persoanelor în caz de incendiu.
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire fiipregatit.ro
În conformitate cu Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cetăţenii au obligaţia să anunţe, imediat, orice incendiu pe care-l observă, sunând la numărul unic 112 şi să intervină la stingerea acestuia cu mijloacele pe care le au la îndemână.
Dorim, tuturor vrâncenilor, să aibă parte de zile plăcute şi liniştite, asigurându-i că, pompierii militari sunt la datorie şi sunt pregătiţi să intervină în orice moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here