Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Ce așteptări ar trebui să ai de la o drujbă Husqvarna?

Vrei o drujbă Husqvarna și nu știi de ce să ții cont atunci când cauți modelul potrivit? Iată câteva aspecte importante pe care să le iei în considerare.

Întreținerea unei drujbe Husqvarna

Husqvarna este cunoscut pentru că și-a echipat drujbele cu tehnologii care le fac mai ușor de întreținut. Aceste caracteristici includ elemente care ung automat lanțul, care elimină nevoia operatorului de a opri periodic drujba și de a unge lanțul, precum și sisteme de tensionare a lanțului montate lateral, care permit operatorului să efectueze ajustări la tensiunea lanțului din mers. Unele dintre motoferăstraiele Husqvarna mai mari includ și filtre de aer cu eliberare rapidă, care facilitează schimbarea sau curățarea filtrului.

În plus, nu uita că anumite piese de drujba vor trebui schimbate după un anumit interval de timp. De asemenea, uleiul pentru lantul de drujba este și el esențial.

Măsuri de siguranță pe care să le ai în vedere când folosești o drujbă Husqvarna

Husqvarna își face ferăstrăul cu lanț mai sigur abordând una dintre cele mai frecvente cauze ale rănilor cu drujba – reculul. Acest fenomen apare atunci când vârful barei intră în contact cu un obiect solid, determinând bara să se miște brusc în sus. În timp ce majoritatea drujbelor au o frână de lanț care decuplează lanțul atunci când apărătoarea din fața mânerului este împinsă spre lanț de mâna operatorului, drujbele brand Husqvarna  îmbunătățesc acest lucru cu o frână de lanț cu inerție. Această tehnologie oprește lanțul în fracțiuni de secundă, de îndată ce simte o mișcare bruscă în sus în bară.

Caracteristici suplimentare pe care să le cauți la o drujbă Husqvarna

Pe lângă caracteristicile sale de întreținere și siguranță, Husqvarna își echipează și motoferăstraiele cu alte tehnologii care le fac mai ușor de utilizat. Caracteristica „pornire ușoară” face mai ușoară pornirea ferăstrăului cu lanț, eliminând nevoia de a face numeroase trageri chiar și atunci când motorul este rece. Multe dintre motoferăstraiele Husqvarna includ și tehnologie anti-vibrații care ajută la reducerea oboselii operatorului în timpul sesiunilor lungi de tăiere.

Îngrijorări privitoare la mediu

Deși majoritatea motoferăstraielor Husqvarna folosesc motoare pe gaz, acestea sunt mai ecologice decât alte mărci, datorită utilizării X-Torq, care ajută la reducerea consumului de combustibil cu până la 20% și a emisiilor cu până la 60%. Această tehnologie funcționează permițând motorului să ofere un cuplu maxim la o turație mai mică (rotații pe minut). Caracteristica X-Torq folosește, de asemenea, aer pur, spre deosebire de aerul amestecat cu combustibil, pentru a elimina gazele de eșapament, rezultând emisii mai curate.

Sfaturi despre cum să utilizezi un motoferăstrău Husqvarna

Există câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a face lucrul cu un motoferăstrău Husqvarna mai ușor și mai sigur. În primul rând, cunoaște-ți limitele. Dacă nu te simți confortabil cu ferăstrăul cu lanț în mâini sau dacă sarcina ți se pare prea mare, atunci ia în considerare apelarea unui profesionist.
Înainte de a începe, verifică pentru a te asigura că lanțul este lubrifiat corespunzător și are tensiunea corectă. În timp ce lucrezi, fii atent la potențialul de recul. Ține ferm ferăstrăul cu lanț cu ambele mâini și asigură-te că vârful ferăstrăului cu lanț nu intră în contact cu niciun obiect. Când faci tăieturi, păstrează ferăstrăul cu lanț stabil și nu tăia nimic care este peste înălțimea umerilor, pentru a reduce riscul de rănire. În cele din urmă, folosește întotdeauna echipament de protecție, care include o cască, protecție pentru ochi și protecție pentru urechi.

Iată, pe scurt, ce norme de siguranță trebuie să respecți!
● Asigură-te că te simți confortabil cu drujba și cu locul de muncă.
● Lubrifiază corect lanțul și reglează tensiunea lanțului.
● Ține ferm ferăstrăul cu lanț cu ambele mâini în timp ce tai.
● Nu tăia niciodată nimic peste înălțimea umerilor.
● Utilizează echipamentul de siguranță necesar.

Întrebări frecvente
Citește mai departe pentru a afla cum să descifrezi numerele de model Husqvarna și codurile de lanț de bare și pentru a afla cum să selectezi dimensiunea potrivită a motofierăstrăului pentru casa ta.
● Ce înseamnă numerele de model Husqvarna?
Primul număr dintr-un număr de model de ferăstrău cu lanț Husqvarna se referă la generația ferăstrăului cu lanț. A doua și a treia cifră se referă la centimetrii cubi ai motorului. Ferăstraiele cu lanț destinate profesioniștilor includ un XP la sfârșitul numărului de model.
● Cum îți dai seama din ce an este un motoferăstrău Husqvarna?
Anul ferăstrăului cu lanț Husqvarna este delimitat de primele două caractere ale numărului de serie. De exemplu, un număr de serie care începe cu 99 este un model din 1999.
● De ce dimensiune de ferăstrău Husqvarna ai nevoie?
Dacă ești un utilizator ocazional de ferăstrău cu lanț care are nevoie de un ferăstrău cu lanț pentru tăierea ușoară și ramuri mici, atunci un ferăstrău cu lanț de 35 de centimetri ar trebui să fie adecvat. Pentru lucrări medii care includ tăierea copacilor mici, caută ferăstrău cu lanț în intervalul de 40 până la 50 de centimetri. Pentru a tăia copaci mai mari sau ramuri mai groase, selectează un ferăstrău cu lanț care are 55 de centimetri sau mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?