Alegeri pentru Consiliul Local al Tinerilor din Focșani

0
556

Noul primar al tinerilor urmează să fie ales în luna decembrie, după desfășurarea alegerilor în liceele focșănene. Programul derulării alegerilor pentru Consiliul Local al Tinerilor și numărul de mandate repartizate fiecărui liceu sunt subiecte care vor fi discutate în cadrul ședinței Consiliului Local Focșani din această săptămână. Proiectul de hotărâre prevede că alegerile pentru Consiliul Local al Tinerilor din Focșani vor avea loc în data de 12 decembrie 2023, iar cele pentru primar – în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani din luna decembrie.

Campania electorală se va desfășura în perioada 4 – 10 decembrie, până la orele 18.00. Au dreptul de a alege și a fi aleși elevii din clasele a IX-a și a X-a din Focșani. Nu pot fi aleși elevii care au media la purtare sub 8. După alegerea Consiliului Local al Tinerilor, dintre membri vor fi aleși primarul, un viceprimar și un secretar. Pentru desfășurarea alegerilor vor fi chemați la urne 3.306 elevi din clasele a IX-a și a X-a din 132 clase din liceele și colegiile din municipiu.

Vor fi aleși câte 3 consilieri de la Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” și Colegiul Național Unirea, câte 2 de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Național Pedagogic, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, iar câte unul de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” și Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”. Mandatul primarului și consiliului local al tinerilor este de doi ani.

Ultimul primar al Tinerilor a fost Bianca Răcoșanu, în mandatul căreia au fost derulate mai multe proiecte cu tinerii voluntari din Focșani. Probabil că cel mai cunoscut proiect a fost „Happiness of Colours”, o petrecere cu pudră colorată organizată în ultimii doi ani în perioada Zilelor Municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here