FOTO! 17 tineri polițiști au început astăzi munca la IPJ Vrancea

0
6548

ÎNCEPUT DE DRUM PENTRU 17 TINERI POLIȚIȘTI

Pentru unii a fi poliţist… este un vis din copilărie. Pentru alţii… o simplă profesie, iar pentru marea majoritate a poliţiştilor, profesia de poliţist este o vocaţie, o onoare manifestată prin devotament. „

Inspirați de modelele din familie, de respectul și autoritatea pe care le impune uniforma sau, pur și simplu, din dorința de a ajuta comunitatea din care fac parte, astăzi 17 tineri au devenit noii noștri colegi.

Șaptesprezece absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina s-au prezentat, astăzi, la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, pentru preluarea atribuțiilor de serviciu.

Încă de mic, “polițist” era cuvântul pe care îl rosteam de fiecare dată când eram întrebat ce profesie doresc să urmez. Această dorință s-a înrădăcinat treptat în mintea mea prin interacțiunile pe care le-am avut cu polițiștii la diferite evenimente de prezentare a profesiei sau intervenții la care am asistat întâmplător.”

Am ales această profesie deoarece dintotdeauna mi-a plăcut să ofer o mână de ajutor celor aflați în nevoie, îmi place legalitatea și spiritul civic. A fost un vis încă de când eram copil, vis pentru care am muncit enorm pentru a-l înfăptui”

Îmi place să relaționez cu cetățenii, să fiu aproape de ei și să intervin în orice situație pentru a-i ajuta”.

Acestea sunt câteva dintre gândurile pe care ni le-au împărtășit proaspeții absolvenți la început de carieră.

Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținând cont de situația operativă și raportat la nevoile fiecărei structuri.

Zece dintre noii colegi au fost repartizați la secții de poliție rurală, iar șapte în cadrul unităților de poliție municipale sau orășenești.

La debutul în carieră, aceștia vor parcurge o perioadă de tutelă profesională, sub îndrumarea unui tutore, desemnat din rândul polițiștilor cu experienţă, care îi va sprijini în activitate.

Mult succes în noua carieră, dragi colegi!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here