VIDEO și FOTO! Protestul DSP Vrancea, ziua a opta – delegație prezentă la Ministerul Sănătății

0
426

Angajații DSP Vrancea se află astăzi în a opta zi de protest. Ca și în zilele precedente, o mare parte dintre ei protestează pașnic, în fața instituției, în timp ce o delegație se află la București, în fața Ministerului Sănătății, alături de alte delegații ale Direcțiilor de Sănătate Publică din Gorj, Sibiu, Prahova, Vâlcea și din alte județe.
Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Legii, anunțase încă de joi o întâlnire tehnică la Ministerul Sănătăţii, pentru această dimineață. În urmă cu puțin timp, acesta a ieșit de la întâlnire și a făcut câteva declarații:
„Am participat la această întâlnire tehnică, la care au venit reprezentanții Ministerului Sănătăţii. Împreună am identificat o primă soluție, în condițiile în care, în Parlament, să transmitem un text de modificare a Ordonanței 42. (…) Astăzi o să primim textul pe care o să-l trimit reprezentanților în teritoriu ai Sindicatului Naţional Forţa Legii. Am atras atenția că trebuie să se grăbească, pentru că în câteva zile se intră în vacanță parlamentară. O altă propunere a fost asimilarea in Ministerul Sănătații, în procent de 100%, a salariaților din Direcția de Sănătate Publică. Un alt coleg a propus maxim 85% și cred că nu putem accepta sub nicio formă acest lucru. Am atras atenția tuturor că există risc major de blocaj în Direcțiile de Sănatate Publică .”

Reamintim că ieri, in a șaptea zi de protest, aproximativ 40 de angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au protestat în incinta instituţiei, pentru a atrage atenţia asupra decalajelor salariale din sistemul public, precum şi faţă de nerespectarea principiilor salarizării unitare, în timp ce angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică din toată ţara au continuat protestele, cerând să le fie respectată munca.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here