Fotbal: Mircea Lucescu va susţine din tribune Ucraina la meciul cu Italia

0
26

Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat pentru ziarul Tuttosport că va susţine din tribune Ucraina la meciul cu Italia, programat luni în oraşul german Leverkusen, în ultima etapă a fazei grupelor în preliminariile EURO 2024 la fotbal, relatează site-ul TuttoMercatoWeb. Tehnicianul în vârstă de 78 de ani, care s-a despărţit recent de Dinamo Kiev şi cu un trecut în ambele ţări, se va afla în tribunele de la Leverkusen cu un bilet ce i-a fost oferit de echipa Ucrainei.

Întrebat cu cine va ţine la partida de luni, Lucescu a răspuns: „Nu este o chestiune de susţinere, ci de cifre: naţionala este formată din jucători pe care i-am pregătit, luându-i sub egida mea când erau încă foarte tineri, între Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, dacă aţi şti câţi am format… M-au invitat pentru acest moment pe care toată naţiunea îl aşteaptă cu mare nerăbdare şi emoţie, un meci care ar putea deveni istoric. Este clar că războiul în desfăşurare face meciul şi mai epic. Pe teren jucătorii vor aduce suferinţa şi mândria întregii ţări şi pentru asta vor dori să obţină calificarea”. (…)

Lucescu a vorbit şi despre selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti. „Luciano e un antrenor experimentat, cu o idee tactică foarte clară. De obicei nu joacă la egal, dar nu se ştie niciodată, acesta e un meci care intră în istorie”, a spus Lucescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here