Circulația camioanelor de tonaj mare în Focșani, subiect pentru dezbatere publică

0
1682

Primăria Focșani organizează o dezbatere publică despre noile reguli pentru circulația rutieră în municipiu pentru autovehiculelele de transport marfă cu masa maximă mai mare de 3,5 tone. Proiectul de hotărâre referitor la traseul care poate folosit fără plata taxei de acces se află în dezbatere publică. Prin proiect se interzice practic circulația camioanelor de tonaj mare în interiorul municipiului. Dezbaterea a fost anunțată pentru 28 noiembrie 2023, ora 14.00, la sediul Primăriei Focșani. La dezbaterea publică sunt invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile în sală, persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate, ai presei.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziţie 5 minute pentru prezentare. Aceste persoane sunt rugate să se înregistreze online la adresa de e-mail primarie@focsani.info sau direct la sediul instituției, la Registratura generală de la Primăria Focșani.

Proiectul de hotărâre stabilește ruta de deplasare pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5tone fără a se percepe taxa de acces pe următoarele artere ale municipiului: din şoseaua de centură DN2/E85 intră în Municipiul Focşani prin intersecţia cu sens giratoriu a arterelor de circulaţie DN2E85 – DJ204E şi str. Cuza Vodă – continuă pe str. Cuza Vodă – str. Mărăşeşti – traversează podul peste magistrala CFR – continuă pe ruta ocolitoare din partea de vest a Municipiului – str. Dionysos – str. Antrepozite – pasajul Vîlcele – str. Vîlcele – str. Anghel Saligny – str. 1 Decembrie 1918 – str. Brăilei până la intersecţia acesteia cu DN2E85 precum şi pe următoarele străzi: – str. Viilor, – str. Ion Neculce, – str. Piaţa Obor, – str. Vrancei, – str. Odobeşti – până la intrare RAR (Registrul Auto Român) – str. Milcov, – Fdt. Vîlcele.

Taxele pentru eliberarea avizului de acces transport greu/autorizaţie unică de transport greu, funcţie de grupa de clasificare a autovehiculului de transport sunt cuprinse între 50 și 80 lei/zi/camion, în funcție de tonaj.

Prin proiectul de act normativ se interzice descărcarea mărfurilor la societățile comerciale în intervalul orar 22.00-6.00, dacă acestea se află la o distanță mai mică de 100 metri de cea mai apropiată locuință. „În acest caz aprovizionarea se va face cu autovehicule cu masa maximă autorizată până în 3,5 tone pe timp de zi şi fără a depăşi ora 22.00. Face excepție aprovizionarea cu lapte proaspăt și produse de panificație”, se arată în proiect.

Sunt prevăzute și alte câteva excepții, în funcție de specificul activității economice. Astfel, „a) staţiile PECO vor putea realiza aprovizionarea cu vehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5tone pe toată durata zilei, în urma achitării taxei funcţie de grupa de clasificare a autovehiculului de transport; b) depozitele de materiale de construcţii vor putea realiza aprovizionarea cu vehicule cu masa maximă autorizată până în 12.5tone pe toată durata zilei, în urma achitării taxei funcţie de grupa de clasificare a autovehiculului de transport; c) depozitele cu produse alimentare vor putea realiza aprovizionarea cu vehicule cu masa maximă autorizată până în 7.5 tone pe toată durata zilei, în urma achitării taxei funcţie de grupa de clasificare a autovehiculului de transport; d) pentru obiectivele unde se realizează construcţii, agenţii economici vor putea utiliza autobetoniere ce nu depăşesc 9m3 capacitatea de încărcare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here