Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie, cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor (UNSAR)

Neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie (37%), precum şi traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor, arată rezultatele celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România. Totodată, neatenţia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 20% dintre românii care au participat la cercetare, un procent de 9% fiind înregistrat pentru lipsa semafoarelor. Nerespectarea semnelor de circulaţie de către şoferi completează topul celor 5 motive de îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa rutieră a copiilor.

Potrivit datelor făcute publice de Poliţia Română, citate într-un comunicat UNSAR, peste 2.000 de copii au fost implicaţi în accidente rutiere pe şoselele din România, dintre care 142 au decedat (105 nu erau asiguraţi cu mijloace de siguranţă rutieră în maşină – scaun auto sau centură de siguranţă).România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa, respectiv 86 de decese la un milion de locuitori în 2022. Pentru a schimba această realitate, UNSAR a iniţiat un demers de anvergură: Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră, un proiect de ţară în care sunt implicate în prezent 26 de autorităţi, instituţii şi organizaţii nonguvernamentale‟, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR. (…)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?