Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Un focșănean a „uitat” să facă muncă în folosul comunității așa că va merge la închisoare

Un vrâncean în vârstă de 54 de ani are de ispășit peste un an de închisoare, după ce a nesocotit o sentință care îl privea. Anul trecut, acesta a fost judecat pentru conducere sub influența alcoolului, primind inițial o condamnare cu suspendare. Pe lângă pedeapsă, bărbatul trebuia și să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria Focșani – Căminul de persoane vârstnice sau Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani. Bărbatul nu a contestat sentința, dar nici nu și-a îndeplinit obligațiile, cu toate că i se atrăsese atenția că situația i se poate agrava. Așa se face că Serviciul de Probațiune Vrancea a reclamat acest fapt instanței.

Fără prea mare succes de a da de urma condamnatului, care, deși a fost citat la domiciliul cunoscut, ba chiar și la o mănăstire, unde se bănuia că se află, nu a răspuns chemării instanței. Concluzia a fost că focșăneanul „a dat dovadă de rea-credinţă, nejustificându-şi în vreun fel comportamentul avut pe parcursul termenului de încercare. Acesta a ignorat complet măsurile de supraveghere şi obligaţiile stabilite prin hotărârea de condamnare şi a refuzat să coopereze cu reprezentanţii Serviciului de Probaţiune. Mai mult, acesta nu s-a prezentat la chemările instanţei de judecată. Acest comportament denotă o dată în plus, dacă mai era necesar, atitudinea intimatului de sfidare conştientă a consecinţelor legale rezultate din săvârşirea unei infracţiuni”.

Citatul provine de pe rejust.ro, iar urmarea a fost că instanța a constatat „că scopul pedepsei stabilite prin hotărârea de condamnarea, nu a fost atins, impunându-se revocarea suspendării executării acesteia”: „(…) admite sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Vrancea şi dispune revocarea suspendării executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare la care a fost condamnat intimatul (…). (…) dispune executarea pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare la care a fost condamnat intimatul (…). Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?