Galaţi: Accident cu 3 morţi şi 8 răniţi, provocat de un şofer care ar fi pătruns în curbă pe sensul opus de mers

0
1660

Accident produs luni dimineaţă pe DN 25 Galaţi – Tecuci, în zona localităţii Independenţa, şi soldat cu 3 morţi şi 8 răniţi a fost produs de şoferul unui autoturism care ar fi pătruns într-o curbă la dreapta pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz de transport persoane, precizează reprezentanţii IPJ Galaţi. „La data de 13 noiembrie 2023, la ora 07.05, pe DN 25, la intrare în localitatea Independenţa, a avut loc un accident rutier mortal, în urma căruia 3 persoane au decedat şi alte 8 au fost rănite.

Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 56 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, având direcţia de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către municipiul Tecuci, la km 53 + 500 de metri, într-o curbă la dreapta, ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu un autovehicul, prevăzut cu 8+1 locuri, care era condus de un bărbat de 30 de ani”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi.

A fost activat Planul Roşu de intervenţie şi a fost solicitat şi elicopterul SMURD, având în vedere că în ambele autovehicule se aflau mai multe persoane, respectiv patru în primul autoturism şi şapte în cel de-al doilea. „Din păcate, în urma evenimentului rutier au decedat 3 persoane, este vorba despre un bărbat, cu vârsta de 45 de ani şi fiica acestuia, de 16 ani, ambii domiciliaţi în comuna Şendreni, judeţul Galaţi, pasageri în primul autoturism şi un bărbat, cu vârsta de 56 de ani, din comuna Pechea, judeţul Galaţi, pasager în cel de-al doilea autovehicul.

Au fost rănite 8 persoane, după cum urmează: din primul autoturism, conducătorul auto de 56 de ani, şi fiul acestuia de 19 ani, iar din cel de-al doilea autoturism, conducătorul auto de 30 de ani, doi bărbaţi cu vârstele de 41, respectiv 55 ani, 2 femei cu vârstele de 26, respectiv 35 de ani şi o adolescentă de 17 ani. Victimele au fost preluate şi transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţii medicale de specialitate”, potrivit IPJ Galaţi. Cei doi conducători auto deţin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatele au fost negative.

Traficul rutier a fost blocat aproximativ 2 ore şi jumătate, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here