Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

„Doi pe-un pod luat de ape‟, un nou volum al colegului nostru Petrică Butuc

Domnul Butuc, așa cum îi spunem noi, se încadrează în categoria oamenilor care pun pasiune în tot ceea ce fac. Așa se face că, anul acesta, după ce a văzut lumina tiparului volumul de Rondeluri și alte versuri „Soldați împinși în avanpost‟ – lansat de Ziua Internațională a Poeziei la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani, colegul nostru Petrică Butuc a publicat de curând, la editura UZPR, un nou volum: „Doi pe-un pod luat de ape‟ dedicat „soției mele, Maria, nepoților mei, Diana Maria și Radu Mihai și părinților lor, Elena și Ovidiu Cătălin‟.

Am făcut pentru această carte o selecție din editorialele pe care le-am publicat în 2005 în ziarul Milcovul care a apărut la Focșani până în 2006, și pe Blogul Lu Petre în 2011-2012. Volumul este o colecție de secvențe aproape fotografice ale unora dintre cei mai neprietenoși – cu populația – ani din istoria recentă a țării‟, notează autorul în Prolog.

Ziarist cu „ștate vechi‟ la Milcovul Focșani, unde a lucrat ca secretar general de redacție, redactor șef, editorialist, domnul Butuc a lucrat concomitent la săptămânalele „Unirea‟ și „Milcovul Magazin‟ ca redactor și tehnoredactor, a fost director și editorialist la „Șansa Vrânceană‟, iar în prezent este redactor la Monitorul de Vrancea și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Munca depusă în decursul anilor i-a fost recompensată cu „Diploma de excelență” și Premiul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – 2022.

Îi dorim colegului nostru Petrică Butuc mult succes în activitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?