„Doi pe-un pod luat de ape‟, un nou volum al colegului nostru Petrică Butuc

0
180

Domnul Butuc, așa cum îi spunem noi, se încadrează în categoria oamenilor care pun pasiune în tot ceea ce fac. Așa se face că, anul acesta, după ce a văzut lumina tiparului volumul de Rondeluri și alte versuri „Soldați împinși în avanpost‟ – lansat de Ziua Internațională a Poeziei la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani, colegul nostru Petrică Butuc a publicat de curând, la editura UZPR, un nou volum: „Doi pe-un pod luat de ape‟ dedicat „soției mele, Maria, nepoților mei, Diana Maria și Radu Mihai și părinților lor, Elena și Ovidiu Cătălin‟.

Am făcut pentru această carte o selecție din editorialele pe care le-am publicat în 2005 în ziarul Milcovul care a apărut la Focșani până în 2006, și pe Blogul Lu Petre în 2011-2012. Volumul este o colecție de secvențe aproape fotografice ale unora dintre cei mai neprietenoși – cu populația – ani din istoria recentă a țării‟, notează autorul în Prolog.

Ziarist cu „ștate vechi‟ la Milcovul Focșani, unde a lucrat ca secretar general de redacție, redactor șef, editorialist, domnul Butuc a lucrat concomitent la săptămânalele „Unirea‟ și „Milcovul Magazin‟ ca redactor și tehnoredactor, a fost director și editorialist la „Șansa Vrânceană‟, iar în prezent este redactor la Monitorul de Vrancea și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Munca depusă în decursul anilor i-a fost recompensată cu „Diploma de excelență” și Premiul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – 2022.

Îi dorim colegului nostru Petrică Butuc mult succes în activitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here