Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Golești. Continuă demersurile pentru alimentarea comunei cu gaze naturale

Locuitorii comunei Golești vor putea să-și racordeze locuințele la rețeaua de gaze naturale. Primăria Golești are în derulare obiectivul de investiții „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale comuna Golești, județul Vrancea”, investiție care a fost aprobată spre finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Contractul are o valoare de aproximativ 4,7 milioane de euro cu TVA și are termen de finalizare 31 decembrie 2026. În luna iunie, primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul cadru de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Tot în aceeași lună a fost semnat și contractul de finanțare pentru proiectul care va asigura celor peste cinci mii de locuitori ai comunei posibilitatea de racordare la viitoarea rețea de gaze. „Constructorul împreună cu operatorul economic vor face branșamentul până la poarta cetățeanului. Lungimea totală a rețelei este de 29.500 metri. Avem peste 1500 de cereri de racordare la rețeaua de gaze, cereri care sunt în așteptare”, a declarat primarul comunei Golești, Alexandru Zar. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect de alimentare cu gaze naturale vor fi cei peste 5.400 de locuitori ai comunei Golești, din peste 1.500 de gospodării. Valoarea totală a investiției este de 21.869.240 lei.

Îl felicit pe domnul primar pentru acest pas și pentru implicarea în derularea a numeroase alte proiecte în sprijinul comunității pe care o reprezintă și îl asigur în continuare de toată susținerea și sprijinul meu pentru dezvoltarea comunei!”, a declarat președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?