GALERIE FOTO: Elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Gusti” Nereju și ai Liceului Tehnologic „Gheorghe Balș” Adjud, în tabără la Predeal

0
827

Săptămâna ce a trecut a fost una deosebită pentru 31 de elevi din comuna Nereju și Adjud. Aceștia au fost într-o tabără gratuită la Predeal, unde au desfășurat activități diverse, precum ateliere de abilități plastice, plimbare cu telescaunul, vizită la parcul de distracții Fun Park Trei Brazi (tubing, trasee de cățărare în copaci și tiroliană). De asemenea, au vizitat Castelul Bran, Castelul Peleș, Dino Park, Piața Sfatului cu Biserica Neagră Brașov. La final, cu toții au descoperit atmosfera caldă și plină de poveste a focului de tabără. Această tabără a făcut parte dintr-un proiect mai amplu, de tip after-school, dedicat copiilor cu părinți plecați în străinătate. În cadrul acestui proiect, pe parcursul a doi ani școlari, s-au desfășurat activități educative și sportive, după orele de curs.

Acest proiect se va finaliza și prin oferirea unei burse ce va consta într-o remunerație pentru elevii din grupul țintă, care își vor acoperi pe viitor diverse cheltuieli școlare. Finanțarea proiectului, precum asigurarea rechizitelor, a plății cadrelor didactice care au furnizat ore de pregătire, a costurilor cu rechizitele, a taberei, a întâlnirii cu psihologul și a unui workshop dedicat nu doar elevilor cât și a tutorilor ce au avut în grijă copiii, toate au fost suportate din fonduri europene. Este vorba de proiectul POCU Componenta 1 – Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la lucru în străinătate – Regiuni mai puțin dezvoltate. Titlul proiectului – „SECA – Suport educațional pentru copiii singuri acasă”, POCU/784/6/24/139131, implementat de „Asociația pentru toți”, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju și Liceul „Gheorghe Balș” Adjud.

Comunicat de presă, psiholog Mariana Stanciu, prof. Adriana Hurjui și prof.Reginica Tertiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here