Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Medicii de la Iași au reușit să-i salveze viața adolescentei de 15 ani, rănită grav după ce s-ar fi aruncat în fața trenului

Potrivit unor surse medicale, adolescenta grav rănită marți, după ce ar fi sărit în fața trenului în Gara Adjud, a ieșit din comă. După o operație îndelungată, medicii de la Iași au reușit operația de reconstrucție la picior.

Vă reamintim că polițiștii vrânceni au transmis că „la data de 31 octombrie a.c., ora 14.33, polițiștii vrânceni au fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că o tânără, în vârstă de 15 ani, s-ar fi aruncat în fața trenului, în stația CFR din municipiul Adjud. Minora a fost transportată la spital, în stare conștientă, în vederea primirii îngrijirilor medicale necesare. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Vrancea‟.

Primele informații comunicate de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea arătau faptul că victima a fost găsită în stare de conștiență și prezenta „politraumatism prin accident feroviar‟. După ce a fost „preluată, monitorizată și transportată la Centrul de Primiri Urgențe Adjud, victima a fost preluată de echipajul SAJ tip C 2 cu medic și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani‟, potrivit SAJ Vrancea. Ulterior, adolescenta a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria‟ din Iași.

În urma apelului de donare de sânge lansat de reprezentanții Spitalului Municipal Adjud, zeci de persoane s-au mobilizat și astăzi și au donat pentru adolescenta de 15 ani.

„30 de pungi de sânge‟ colectate astăzi la Spitalul Municipal Adjud

Reprezentanții Spitalului Municipal Adjud au postat astăzi un mesaj public de mulțumire pentru cei care au răspuns prezent apelului de donare de sânge. „Adresăm cele mai sincere mulțumiri pentru generozitatea adjudenilor care au donat astăzi, plini de compasiune, cele 30 de pungi de sânge ce vor sprijini recuperarea adolescentei aflată într-o situație critică la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» din Iași. Împreună, reușim să îi aducem o rază de speranță de vindecare. Au fost, astăzi, alături de (…):
Bostan Nelu, Turcu Nicoleta, Turcu Iulian, Drăgan Alina, Drăgan Gabriel, Mihai Cipriana, Grigore Mariana, Rotaru Simona, Chitic Veronica, Zaizan Raluca, Szeitz Bogdan, Tică Meluta, Toderașcu Manuela, Toderașcu Ionel, Mitrofan Alina, Petrea Maria, Grăjdeanu Adrian, Luca Vasilică, Tancău Florin, Dincă Georgică, Paizan Dorel, Paizan Mirela, Munteanu Amalia, Cristea Cătălina, Nica George Claudiu, Nica Gina, Humă Andreea, Simion Bogdan, Drăguț Nicoleta, Oană Rodica, Milea Mariana, Tală Laura, Munteanu Angela, Sereda Constantin și Stoica Nicoleta. Cu deosebite aprecieri, Nicoleta Ivanciu‟.

Un mesaj de mulțumire a venit și din partea familiei adolescentei: „vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat, pentru tot ceea ce ați făcut! Nu avem cuvinte să exprimăm cât de recunoscători vă suntem‟.
Reporterii Observatornews.ro precizează faptul că cei care au sărit primii în ajutorul adolescentei au fost călătorii din tren care au scos-o de pe șine și „au sunat la 112, nu mai puţin de 6 ori‟. Aceeași sursă arăta că, „în urma evenimentului, tânăra a rămas fără un picior, care i-a fost amputat de tren‟.

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Municipal Adjud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?