Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: „Festivalul Toamnei Vidrene“, la Liceul ,,Simion Mehedinți“

Liceul ,,Simion Mehedinți“ din Vidra a organizat Concursul Județean „Festivalul Toamnei Vidrene“. Evenimentul a avut loc în cadrul modulului „Săptămâna altfel“, care s-a desfășurat în perioada 23-27 octombrie 2023.

Activitățile desfășurate în data de 26 octombrie au maximizat ideea de ,,altfel“, grație echipei manageriale care a făcut posibilă desfășurarea ediției a IV-a a Festivalului Toamnei. Conceput ca un proiect de promovare a alimentației sănătoase, festivalul a reunit în premieră elevii de la filiera tehnologică, liceu și școală profesională, cu elevii de la filiera teoretică.

Elevii s-au mobilizat în a-și valoriza creativitatea și cunoștințele prin amenajarea a douăsprezece standuri expoziționale, urmărind să fie convingători prin frumusețea standurilor în totalitate, prin elemente inedite de decor specific anotimpului, prin materiale promoționale și, nu în ultimul rând, prin preparate culinare tradiționale, toate dublate de prezentări originale. Atmosfera a fost aceea a zilei de sărbătoare lucru posibil și prin spectacolul Ansamblului artistic Simionul.

Juriul Festivalului a fost format din Bucur Anca, consilier pentru proiecte și programe al Liceului ,,Simion Mehedinti’’ Vidra, Purice Daniela, psiholog școlar, Bogiu Ionel, agent economic, Cristescu Elena, Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza“ Panciu, Colev Ecaterina, Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea“.

Locurile 1 au revenit la cele trei secțiuni ale Festivalului echipelor de la Liceul „Al.I.Cuza“ Panciu, Colegiul Tehnic „V.D.Cotea“ Focșani și gazdelor pentru echipele claselor a 9-a și a 10-a D, a X-a A și a XII-a B, a X-a E și a XI-a D, a XI-a B.

Dincolo de premii, elevii s-au bucurat de apreciere pentru „efort, implicare, răbdare și spirit de…Simion Mehedinți“ din partea directorului Adela Potop. În plus, cum e și firesc, au dat cel mai concludent feed-back Festivalului, fie că sunt boboci ori viitori absolvenți. Și pentru unii și pentru alții, Festivalul Toamnei s-a constituit într-un moment de neuitat, „un suvenir neprețuit în cutia cu amintiri“, „amintiri frumoase chiar în ultimul an de liceu“. Pentru unii a fost atât de bine realizat pe cât se așteptau, iar pe alții i-a surprins prin frumusețe, spirit de echipă, rapiditate în pregătire, elemente specifice de genul „degustare a produselor tradiționale”, ineditul primei experiențe de acest fel cu distracție și lucruri interesante și, nu în ultimul rând, „o ocazie excelentă pentru a te simți într-o lume de poveste, înconjurat de creativitate, de artă”.

E de spus neapărat că în spatele acestei realizări se află o muncă responsabilă a gazdelor, de la cadrele didactice de la filiera tehnologică fiindcă sunt profesioniștii, la toți angajații instituției. Mai e de spus și că în acest festival Liceul „Simion Mehedinți ” este partener cu Liceul Tehnologic „Al.I.Cuza” din Panciu și Colegiul Tehnic ” V.D.Cotea” din Focșani.

Că Festivalul Toamnei și-a atins obiectivele în acest an poate fi confirmat și de autoritățile locale prezente începând cu primarul comunei, Silviu Pintilie, de părinți și rude ale elevilor. La atâta ceas de sărbătoare, poetul e cel care sintetizează „niciodată toamna nu fu mai frumoasă…“.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?