Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Arta tăcerii la CSEI ”Elena Doamna” din Focșani, în cadrul unui proiect Erasmus+

Frumusețea artei este exprimată prin nenumărate feluri. Teatrul poate fi un mediu unde toată lumea se poate bucura de aceasta, este un moment de conectare în care putem înțelege și aprecia diversitatea și unicitatea fiecărei persoane. Zilele acestea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” a fost gazda celei de-a treia mobilități internaționale din cadrul Proiectului Erasmus+ 2022-1-LV02-KA210-YOU-000084104 The ART OF SILENCE. Proiectul este coordonat de Asociația 3D Friends Letonia și are ca parteneri Organizația Sign Dance Collective International Croația și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”.

După întâlnirile din Riga/Letonia din noiembrie 2022 și Pakostane/Croația, mai 2023, la Focșani, în perioada 18-22 octombrie 2023, echipa de proiect de la C.S.E.I. Elena Doamna a organizat activitatea ”Training for Target Group”, care a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre tinerii cu dizabilități auditive, printr-o înțelegere a conceptului de evenimente integrate, folosind teatrul ca instrument de lucru. Lucrătorii de tineret devin mai conștienți despre incluziunea comunității surzilor și dezvoltarea muncii cu comunitatea de tineri surzi.

Participanții au venit cu proiecte provocatoare, teatru inedit, muzică, pantomină, jocuri interactive, în rolurile principale fiind tineri cu deficiențe de auz. Jocul lor a fost spontan, conducându-i spre cele mai profunde experiențe ale propriei ființe și oferindu-le ocazia de a fi față în față cu ei înșiși. Artiștii de la Sign Dance Collective International au prezentat spectacolul ”Oriente”, atât în cadrul școlii cât și în cadrul vizitei la Asociația Națională a Surzilor, filiala Focșani. Le-am răsplătit generozitatea artistică într-o atmosferă tipic românească, cu cântece tradiționale, meniu românesc, vizite ale orașului și ale împrejurimilor prin care ne-am promovat tradițiile și frumusețea locală. Proiectul are ca rezultat final elaborarea unui manual de teatru pentru persoane cu dizabilități auditive, care va fi prezentat în etapa finală a proiectului ce se va desfășura în Croația.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?