FOTO: Zilele Erasmus+ la Școala „Anghel Saligny” din Focșani

0
169

COMUNICAT DE PRESĂ, 26.10.2023

Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani a derulat în perioada 9-14 octombrie 2023 „Zilele Erasmus+”. Acestea reprezintă o celebrare a programului emblematic al UE care sprijină educația, formarea profesională, tineretul și sportul. Evenimentele și inițiativele au loc în întreaga lume și sunt deschise tuturor, chiar dacă nu au participat încă la un proiect Erasmus+. Programul invită beneficiarii săi care primesc în prezent sau au primit finanțare Erasmus+ și care ar dori să organizeze sau să fie implicați în desfășurarea unui eveniment.

Cu această ocazie, în fiecare zi, elevii au participat la activități care au dus la o mai bună înțelegere a educației incluzive și a programului european Erasmus+. Elevii de la ciclurile primar și gimnazial au alocat câteva minute pentru realizarea activităților zilnice propuse, având ca scop înțelegerea adaptată a ceea ce înseamnă incluziunea, sprijinul reciproc, egalitatea drepturilor, adaptarea, individualizarea și acceptarea. În vederea unei abordări incluzive pentru toți elevii noștri, punem în practică metode de lucru individualizate și suntem atenți la nevoile lor.

O dovadă a interesului nostru în sprijinirea elevilor, pentru ca ei să își atingă potențialul individual, este și proiectul KA122 Erasmus+ „Deschis pentru incluziune”, derulat în „Școala Gimnazială „Anghel Saligny Focșani”.

Implementarea eficientă a educației incluzive este astfel susținută de formarea profesională internațională a cadrelor didactice din școală.

DIRECTOR, prof. Mircea LAZĂR

BIROUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ECHIPA DE COORDONARE A PROIECTULUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here