GALERIE FOTO: Activități în cadrul proiectului „Tinerii între teorie și practică”: Makita Day

0
126

În cadrul proiectului de tineret „Tinerii între teorie și practică”, organizat de Centrul de Tineret Focșani, în data de 19 octombrie 2023, a avut loc activitatea „Makita Day”, realizată în parteneriat cu Makita Romania – Ing Trust Focșani. Proiectul s-a dorit a fi o punte între teorie și practică, o metodă de învățare prin implicare, prin participarea tinerilor la Makita Day, un eveniment deosebit pentru orașul nostru. În cadrul acestei activități, doi reprezentanți ai firmei Makita Romania, domnii Valentin Moise și Ionuț Stan, au prezentat participanților această mare firmă japoneză, cu o tradiție de peste 100 de ani în domeniul tehnologiei sculelor electrice, pneumatice și termice, și au vorbit despre fabrica din țara noastră care este cea mai mare fabrică Makita din Europa.

Ei au purtat discuții cu tinerii participanți la proiect despre dezvoltarea continuă a firmei, aceasta fiind strâns legată de nevoia de forță de muncă, nevoia de tineri calificați care să își dorească să lucreze într-o astfel de firmă. Au urmat demonstrații și aplicații practice, în care au fost antrenați și tinerii, sub îndrumarea specialiștilor, prezentându-se tehnologii de ultimă generație și folosindu-se sculele inteligente de la Makita. Reprezentanții firmei au subliniat, la finalul prezentării și demonstrațiilor practice, necesitatea reînființării școlilor profesionale.

Ei au fost surprinși plăcut când au aflat că la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani există o Școală Profesională și, de asemenea, au fost încântați și impresionați de participanți, de dorința lor de cunoaștere a noilor tehnologii și de aplicabilitatea acestora, reflectată în aplicațiile practice desfășurate pe parcursul proiectului. Mulți dintre participanți, dar și coordonatorii acestora și-au exprimat dorința de a vizita și de a afla mai multe despre fabrica Makita din Brănești. La această activitate au participat 85 de tineri care învață la mai multe școli din județ:

43 de tineri de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, coordonați si însoțiți de doamna profesoară Doina Boboc și Gabriel Vechiu; 29 de participanți de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, coordonați și însoțiți de doamna profesoară Mausi Vișan Tescaru; 13 participanți de la Liceul cu Program Sportiv Focșani, însoțiți și coordonați de domnii profesori Stanică Grosu și Marinel Palade. La finalul activității, participanții au primit diplome și materiale de marketing din partea firmei Makita. Mulțumim tinerilor participanți și coordonatorilor acestora, partenerului în proiect, Makita Romania – Ing Trust Focșani precum și liceelor partenere în acest proiect organizat de Centrul de Tineret Focșani.

Comunicat de presă Direcția Județeană pentru Sport Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here