Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Premii pentru cele mai bune firme la Topul IMM 2023

Cele mai performante firme vrâncene au fost premiate, ieri, la Topul IMM organizat anual de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vrancea.

Au fost acordate trofee firmelor Paco Supermarket, Rikora FLM, Vinexport Trade Mark, Avicola Focșani, Viticom Panciu, Pandora Prod Focșani, Ceproinv, DMF Poliplast, Manosim Comex, Odobești Vinex, Cristilory Prod, Vranceatour, Conbeta, Marcip, Kristal Hotel, Diplomatic Internațional. La evenimentul organizat la Laguna Resort au participat, alături de oamenii de afaceri vrânceni, prefectul Nicușor Halici, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, președintele Federației IMM Sud-Est, Marian Filimon, dar și reprezentanți ai patronatelor din Buzău și Prahova.

Președintele Patronatului IMM, Ion Roman, a arătat că este o perioadă dificilă pentru mediul de afaceri, care se confruntă cu modificări și majorări de taxe și impozite. „Vă felicit pentru rezultatele obținute, sunt rezultatele dumneavoastră. Datorită dumneavoastră, economia județului Vrancea este într-o anumită creștere”, a spus președintele Patronatului IMM, Ion Roman,

subliniind că este nevoie de mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea firmelor. Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a arătat că administrația județeană a demarat o serie de proiecte pentru a veni în ajutorul economiei locale.

Sunt derulate investiții în infrastructura rutieră precum și în cea educațională, cum ar fi asigurarea unui spațiu pentru ca universitățile de la București și Iași să aibă o filială la Focșani. Președintele Cătălin Toma s-a referit și la viitorul campus universitar de la Focșani, la construirea parcului industrial dar și la deschiderea județului din punct de vedere turistic prin susținerea tradițiilor și a meșteșugurilor vrâncene. Toate acestea vor contribui inclusiv la susținerea antreprenorilor care au nevoie de mână de lucru și care vor să-și dezvolte afacerile.

Felicitări tuturor celor care contribuie la menținerea pe piață a firmelor care generează locuri de muncă, susținând cu adevărat economia la nivel național și local”, a arătat președintele Cătălin Toma. Prefectul Nicușor Halici a arătat că este nevoie de o colaborare între sistemul privat și sistemul public pentru dezvoltarea României. Reprezentantul Guvernului în județ a amintit despre noul pachet de măsuri fiscale care urmează să intre în vigoare, dar și de problemele cu pregătirea profesională a absolvenților de liceu sau a celor cu studii superioare care, de multe ori, „în afară de niște formule, nu au habar de ceea ce scrie pe diploma de studii”.

Să sperăm că noile măsuri fiscale, chiar dacă vehement contestate, nu îi vor afecta pe cei care au pus umărul și au contribuit la dezvoltarea acestei țări. Sunt convins că dacă vor fi zone, firme afectate, Guvernul României va reveni și va remedia aceste probleme. Noi avem un interes comun, de a ne dezvolta, din punct de vedere al infrastructurii, finanțării și resurselor umane”, a arătat prefectul Nicușor Halici.

Este nevoie de modificarea legii achizițiilor publice

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, i-a felicitat pe oamenii de afaceri pentru rezultatele obținute și pentru performanțele demonstrate de firmele pe care le conduc. Edilul a reiterat sprijinul administrației locale focșănene pentru dezvoltarea economiei, pentru realizarea infrastructurii de care are nevoie o firmă pentru realizarea activității. Însă primarul Misăilă a atras atenția și asupra problemelor precum legislația achizițiilor publice care obligă instituțiile să încheie contracte cu firmele care oferă cel mai mic preț deși, de multe ori, produsele sau serviciile oferite nu sunt de calitate.

Primarul a dat exemplul din construcții, unde la licitații se înscriu firme de apartament și cu cinci angajați care, pentru a derula lucrările, le subcontractează cu companii locale. Suntem obligați să cumpărăm ieftin iar dumneavoastră știți foarte bine că suntem prea săraci ca să cumpărăm ieftin. Ar trebui schimbată legislația și să nu mai permitem tuturor celor care au o firmă de apartament și cinci angajați, iar în rest să mizeze pe cei care nu au acces la aceste proceduri de achiziție. Ne trezim iată că avem firme din Bulgaria care ne țin pe loc de doi ani de zile cu lucrările de infrastructură din municipiul Focșani, firme din București care au venit să vă contracteze pe dumneavoastră, cei care aveți firme pe plan local, și care vă speculează”, a arătat primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?