Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO: Proiectul „Ziua Armatei în școli”, prezentat la Biliești

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a participat ieri, în sala de sport de la Biliești, la o acțiune derulată în cadrul proiectului „Ziua Armatei în școli”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Militar Zonal Vrancea „Regele Carol”, în colaborare cu Primăria Biliești. În cadrul proiectului, colonelul Neculai Șerban, comandantul CMZ Vrancea, le-a vorbit elevilor de clasa a VIII-a din Biliești despre posibilitatea alegerii continuării studiilor la un liceu militar, după terminarea gimnaziului. La eveniment au participat militari din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operații Tactice „Alexandru Ioan Cuza”, dar și elevi și studenții militari care au prezentat avantajele urmării cursurilor instituțiilor de învățământ militar din care provin.

Militarii activi ai celor două mari unități din Focșani au prezentat aspecte din cadrul misiunilor internaționale, dând astfel posibilitatea elevilor participanți să cunoască programul de instruire înainte de plecarea în misiune, riscurile și amenințările specifice misiunilor internaționale, precum și beneficiile sistemului militar. „Le-am transmis elevilor că indiferent ce carieră vor urma și oriunde ar ajunge în viață, să nu uite că România este casa lor, Vrancea este casa lor, în condițiile în care trăim vremuri cu conflicte militare nu departe de granițele țării noastre”, a precizat președintele Cătălin Toma.

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 12 – 19 octombrie, cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului „Ziua Armatei României în școli”.

Echipe formate din militari ce reprezintă toate categoriile de forțe ale Armatei, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare vor prezenta elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din instituții civile de învățământ din București și din țară importanța Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?