Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cine va fi golgheterul Superligii? Top favoriți înainte de finalul turului

Pe lângă lupta pentru câștigarea titlului, bătălia dusă pentru trofeul de golgheter din Superliga se anunță și ea foarte interesantă. După disputarea primelor 12 etape, niciun jucător nu a reușit să se desprindă, ba chiar lupta pare mai pasională ca oricând.

În acest moment, golgheterii Superligii sunt Aurelian Chițu de la U Craiova 1948 și Dan Nistor de la U Cluj. Ambii au câte 7 goluri și puțini sunt cei care se așteptau să îi vadă în fruntea clasamentului golgheterilor din Superliga.

Clasamentul golgheterilor:

  • Aurelian Chițu (U Craiova 1948) – 7 goluri
  • Dan Nistor (U Cluj) – 7 goluri
  • Marko Dugandzic – 6 goluri (a plecat de la Rapid)
  • Darius Olaru (FCSB) – 6 goluri
  • Daniel Paraschiv (Hermannstadt) – 6 goluri
  • Albion Rrahmani (Rapid) – 6 goluri
  • Ionuț Larie (Farul) – 5 goluri
  • Philip Otele (CFR Cluj) – 4 goluri

Albion Rrahmani – principalul favorit să câștige titlul de golgheter

Venit la Rapid după startul sezonului, Albion Rrahmani a avut un start fulminant și a marcat deja 6 goluri în 6 partide (494 de minute). Are astfel o medie excelentă, motiv pentru care este favoritul caselor de pariuri online. Atacantul kosovar are cota 3.00 să devină golgheterul Superligii și este urmat de Aurelian Chițu (cota 4.70), Dan Nistor (cota 10.00), Darius Olaru (cota 12.00) și Daniel Paraschiv (cota 13.00).

Rrahmani a fost adus la Rapid de la Ballkani, unde căpătase deja experiență și în Conference League. Nu a avut nevoie de prea mult timp să își demonstreze valoarea și a reușit trei duble de la transferul în România: cu U Craiova 1948, Dinamo și CFR Cluj. Se remarcă prin capacitatea de a se demarca și prin execuțiile rapide pe care le are. Este un atacant pe care Rapid speră să îl vândă cu o sumă considerabilă.

Aurelian Chițu a renăscut la U Craiova 1948

După câțiva ani în care a avut evoluții mai slabe, Aurelian Chițu a renăscut la U Craiova 1948. În sezonul precedent a fost golgheterul echipei cu 12 reușite, iar în actuala stagiune are nu mai puțin de 7. Impresionant este că niciun gol nu a fost marcat din penalty, ba chiar atacantul de 32 de ani a avut și câteva execuții fine. Pentru mult timp, Chițu a jucat mijlocaș lateral, dar trecerea pe postul de atacant i-a priit, iar execuțiile sale o ajută pe U Craiova 1948 să spere că poate juca în play-off în acest sezon.

Dan Nistor face cel mai bun sezon al carierei la U Cluj

Ajuns la 35 de ani, Dan Nistor se simte ca în tinerețe la U Cluj. Este liderul din teren al echipei, iar golurile sale au ajutat-o pe U Cluj să urce în clasament. Cu cele 7 reușite, Nistor are deja cel mai bun sezon al carierei în privința golurilor marcate. După sezonul 2012/2013, când a marcat de 6 ori, el a prins un transfer în prima ligă din Franța, la Evian. Nistor s-a remarcat și de la punctul cu var, iar patru din cele șapte goluri marcate au fost din 11 metri.

Darius Olaru resimte gustul golului

Mijlocașul celor de la FCSB a fost lăudat dintotdeauna pentru efortul pe care îl face pe teren. Totuși, el venea mai degrabă după un sezon slab, ținând cont că în stagiunea precedentă a marcat o singură dată în 37 de partide. Olaru s-a regăsit însă în actuala stagiune și are 6 goluri, fiind cel mai bun marcator din lotul FCSB. Impresionează în continuare prin travaliul pe care îl face, dar și prin pasele oferite colegilor. Olaru este un jucător care influențează mult evoluția FCSB. Dacă el prinde o zi bună, echipa are o șansă foarte mare să câștige.

Daniel Paraschiv continuă forma bună din sezonul precedent

Daniel Paraschiv a fost golgheterul lui Hermannstadt în stagiunea precedentă, cu 14 reușite, iar forma bună este continuată și în actualul sezon. Are deja 6 goluri marcate și se remarcă prin faptul că este un jucător care apare excelent în fața porții, unde este foarte precis. Atacantul în vârstă de 24 de ani are deja 50 de goluri marcate în 133 de partide disputate în primele două ligi ale României. La nivelul primei ligi a înscris de 26 de ori în 64 de partide, astfel că are un bilanț bun.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. (L1160654W000324 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?