Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Handbal, Liga Națională – Nu tot ce începi bine se și termină bine

  • CSM Constanța – CSM Focșani 2007 30-24 (12-10)

Formații

CSM Constanța: Rusu, Vasile – Ioniță – 3, Andrei – 4, Chikovani, Ilie – 2, Aliokhin – 1, Căbuț, Drăgan – 4, Caba, Nikolic – 1, Stankovic – 2, Ravnic – 7, Komogorov – 4, Susanu – 2.

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Bucătaru, Marocico – Rață – 1, Pavlov – 1, Golea – 2, Miroiu – 2, Trkulja – 4, Popovici, Mocanu, Marijanac – 1, Roșu – 5, Eros – 5, Simsar – 2, Makrishin – 1.

Partida de vineri, 6 octombrie din etapa a 6-a a campionatului Ligii Naționale de handbal dintre CSM Constanța și CSM Focșani 2007 din Sala Simona Amînar avea din start o favorită certă – formația gazdă. Focșănenii erau out-sideri, un rezultat pozitiv al lor constituind o surpriză. Așa indicau istoricul întâlnirilor dintre cele două formații ca și rezultatele de la acest început de campionat. Meciul de vineri, însă, a avut 15 minute în care focșănenii au făcut legea pe teren. Cu excepția penalty-ului ratat de Simsar, au înscris din fiecare aruncare la poartă și au condus cu 9-5! A fost momentul după care George Buricea și-a dispus echipa în apărare avansată, foarte mobilă și agresivă, ofensiva oaspeților a devenit boantă – nu a mai ajuns să arunce la poartă din cauza intrării în pasiv ori aruncările au fost amortizate și scorul a ajuns la 12-10 la pauză și 19-11 în minutul 38:59. Apoi meciul s-a echilibrat.

Alexandru Golea a reușit să-și pună mai bine în valoare coechipierii din atac, a încercat și a reușit să marcheze de două ori și a obținut două lovituri de la 7 metri, din păcate a ratat-o, pe care a executat-o, Trkulja a arătat că poate să și înscrie de pe pivot și distanța s-a redus la 6 goluri până la final: 30-24, cu ultimul gol al CSM 2007 marcat de tânărul Pavlov, fost junior al Constanței. Diferența de golaveraj ar fi fost mai mică dacă oaspeții nu ar fi ratat trei lovituri de la 7 metri și nu ar fi dat advesarilor două mingi de contraatac din care au ieșit goluri pentru gazde. Cu siguranță, însă dacă ar fi găsit ac pentru cojocul apărării gazdelor de după 5-9! Și, încă, dacă focșănenii ar fi răspuns cu o apărare de aceeași factură pentru că știau foarte bine cum să o facă.

Este limpede că accidentarea lui Nikola Krnoglavac a lăsat o gaură greu de acoperit în defensiva Focșaniului și i-a lipsit atacul de cel mai prolific marcator!

În etapa a opta, duminică, 15 octombrie, CSM Focșani 2007 va întâlni pe teren propriu pe CSM București.

Sursa foto: facebook CSM Constanta handbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?