Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Primarul Cristi Misăilă cere demiterea conducerii Grădiniței nr.16

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a solicitat demiterea, din funcția de director al Grădiniței cu program prelungit nr.16, a educatoarei Alexandrina Anton. Solicitarea a fost făcută către inspectorul general al ISJ Vrancea, Gabriela Marchitan. Primarul a justificat solicitarea prin lipsa de implicare a directoarei Grădiniței nr. 16 în derularea lucrărilor de reabilitare și modernizare a unității ceea ce pune în pericol finalizarea proiectului finanțat din fonduri europene. „Ca și la alte instituții de învățământ din Focșani, pentru a putea avea o grădiniță cât mai primitoare dar, în același timp, o clădire cât mai sigură, derulăm și alte lucrări care nu sunt finanțate prin proiecte europene dar care sunt absolut necesare. Astfel de lucrări se impun și la Grădinița cu program prelungit nr.16 și, deși directorul acesteia a fost informat încă din luna noiembrie 2022 de necesitatea realizării unor astfel de lucrări (rețea de curenți slabi, rețea de monitorizare și alarmare etc.) aceasta nu le-a derulat nici până în ziua de astăzi, chiar dacă a avut și bani alocați în buget! Mai mult de atât, ca urmare a lipsei de implicare a educatoarei Alexandrina Anton, constructorul care execută lucrările de reabilitare a grădiniței a fost întârziat cu aproximativ 2 luni de zile! Această atitudine nu poate fi tolerată la nesfârșit! Municipiul Focșani nu își poate permite să piardă bani europeni ca urmare a incompetenței unui director de grădiniță”, a arătat primarul Cristi Misăilă într-un comunicat pe pagina de facebook.

Edilul a declarat că lipsa de implicare a educatoarei Alexandrina Anton perturbă grav și programul părinților care sperau să își poată readuce cât mai repede copiii la Grădinița cu program prelungit nr.16. „Am încredere că reprezentanții ISJ Vrancea vor da curs solicitării mele și vor identifica în rândul cadrelor didactice o persoană capabilă să gestioneze astfel de proiecte menite să modernizeze Grădinița cu program prelungit nr.16”, a adăugat primarul Cristi Misăilă.
Primăria Municipiului Focșani implementează proiectul european „Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu Program Prelungit nr.16” cu o valoare de peste 4.5 milioane lei.
Proiectul ȋşi propune creșterea calității infrastructurii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16 din Municipiul Focșani, în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie a copiilor care frecventează această unitate, în prezent aici fiind ȋnregistraţi peste 250 de preșcolari. Pentru aceasta sunt prevăzute lucrări de reabilitare a acoperişului terasă, refacerea/ȋnlocuirea finisajelor interioare şi exterioare, recompartimentare, refacerea izolaţiei termice, lucrări necesare pentru obţinerea avizelor de funcţionare, etc.. Un rezultat benefic al acestor acţiuni este şi reducerea consumului anual de energie termică pentru această clădire. Totodată sunt avute ȋn vedere achiziţia de mobilier şi echipamente IT, crearea unor spaţii de ȋnvăţare şi recreere adecvate, care promovează noi abordări de predare şi ȋnvăţare.

Sursa foto: https://www.facebook.com/cristi.misaila

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?