Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

A luat cu împrumut o mașină, apoi a vândut-o la fier vechi

Un vrâncean a apelat la justiție după ce o înțelegere pe care a făcut-o cu un bărbat din județul Bacău nu a mers chiar cum trebuia. În decembrie 2020, vrânceanul îi împrumutase bărbatului din Bacău un Opel, și, conform înțelegerii, trebuia să primească mașina înapoi în ianuarie 2021, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, băcăuanul a vândut mașina la fier vechi, astfel că bărbatul din județul nostru a făcut plângere penală. Urmarea a fost că bărbatul din Bacău a fost trimis în judecată pentru abuz de încredere, ba chiar a fost condamnat.

Din ce relata vrânceanul în plângere, achiziționase mașina în cauză în anul 2020, o înmatriculase cu numere provizorii, după care bărbatul din Bacău, pe care îl știa de ceva timp, îl rugase să îi împrumute un autoturism. Cei doi au bătut palma în parcarea unui magazin, vrânceanul i-a dat cheile și documentele mașinii, convenind ca inculpatul să-i restituie autoturismul în luna ianuarie 2021. Însă, la data „scadentă”, când l-a sunat pe inculpat, acesta a refuzat să îi restituie mașina, după care nu a mai răspuns la telefon. În timpul anchetei, vrânceanul a precizat că dorește să fie despăgubit cu 2.000 de euro, aspect cu care de altfel și inculpatul a fost de acord.

Potrivit variantei acestuia, de-a lungul vremii a împrumutat mai multe autoturisme de la vrâncean, contra cost, respectiv să achite lunar o sumă de bani pentru folosința mașinii. Numai că, în cursul lunii ianuarie 2021, a avut un accident și a avariat autoturismul, acesta fiind motivul pentru care nu a mai răspuns apelurilor persoanei vătămate și nu i-a restituit autoturismul, ba chiar l-a vândut la fier vechi. Acestea fiind explicate, instanța a dispus ca inculpatul să fie condamnat la o pedeapsă de 4 luni cu suspendare, urmând ca acesta, pe parcursul termenului de supraveghere, să respecte mai multe măsuri și obligații.

Printre acestea, și de a presta „o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Bacău – Căminul de Bătrâni Bacău, sau DGASPC Bacău – Centrul de recuperare si reabilitare pentru persoanele cu dizabilităţi, județul Bacău. (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul (…) la despăgubiri civile către aceasta, în valoare de 2.000 euro, reprezentând daune materiale. (…) admite cererea părţii civile (…) cuantum de 2.000 lei, reprezentând onorariu avocat ales. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 500 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?