Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Astra Film Festival debutează cu un documentar despre Volodimir Zelenski, proiectat în premieră mondială

Ediţia aniversară a Astra Film Festival 30 va începe duminică, 15 octombrie, la Sala Thalia din Sibiu, cu un film-eveniment prezentat în premieră mondială în varianta work-in-progress: „Întâlnindu-l pe Zelenski/ Meeting Zelenskiy”, de Warner Herzog (regizor) şi Andre Singer (producător), informează un comunicat de presă remis AGERPRES. „Filmul „Întâlnindu-l pe Zelenski/ Meeting Zelenskyy”, de Warner Herzog (regizor) şi Andre Singer (producător), urmăreşte călătoria remarcabilă a lui Volodimir Zelenski pe parcursul a 30 de ani de la declararea independenţei Ucrainei, va fi prezentat în deschiderea festivalului (duminică 15 octombrie, Sala Thalia) în varianta work-in-progress. Evenimentul va avea loc în prezenţa producătorului Andre Singer. După film, va avea loc o dezbatere moderată de scriitorul, publicistul şi diplomatul Emil Hurezeanu”, se precizează în comunicat.

Organizatorii Astra Film Festival anunţă că începând de marţi se pot cumpăra biletele pentru ediţia din acest an. În competiţiile din cadrul AFF2023 şi în programele speciale vor fi proiectate 130 de filme documentare, majoritatea în premieră, şi zeci de alte evenimente cinematografice. O altă proiecţie-eveniment va fi cea a documentarului „Calea Laptelui”, de Dumitru Budrala. Filmul, prezentat în versiunea work-in-progress, e despre oamenii munţilor, despre păstorit, transhumanţă şi mituri, despre drumurile pe care le fac aceşti păstrători ai tradiţiilor milenare. Un alt documentar eveniment de la acest festival este „Acest loc binecuvântat” (2023), un film recent al regizorului britanic Marc Isaacs, în care morţii şi viii coexistă şi în care graniţa dintre lumea asta şi cealaltă poate fi traversată cu uşurinţă.

Filmul „Schimbare pentru Bogota”, al regizorului danez Andreas Mol Dalsgaard, este o poveste despre metamorfoza prin care trece capitala Columbiei, altădată unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume. Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficţiune din Europa. Aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, festivalul este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, având ca partener strategic Ministerul Culturii, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Institutului Cultural Român, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor. Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?