Echipamente IT pentru Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud

0
387

Societatea Regency Project SRL va dota cu echipamente IT și softuri educaționale, Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud. Dotarea are loc în cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud“.

În paralel, administrația locală de pe Trotuș are în derulare licitația privind execuția lucrărilor, inclusiv montaj echipamente tehnico-funcționale aferente proiectului amintit mai sus. Valoarea estimată a contractului de execuție lucrări ce urmează a fi atribuit este de 7.509.972,57 lei (fără TVA) . De reținut că acest contract de execuție, rest de realizat, a fost din nou scos la licitație dar nicio firmă nu s-a înscris, cel mai probabil din cauza prețurilor mici prevăzute în devizul de materiale. Este vorba de prețuri ale materialelor de construcție de dinainte de perioada scumpirilor. Firma care a câștigat licitația de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a campusului Colegiului Tehnic Gheorghe Balș a predat proiectul tehnic dar a refuzat să continue lucrările de execuție ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții, drept pentru care contractul a fost reziliat cu acordul părților.

Proiectul ”Reabilitarea, modernizare, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din municipiul Adjud, județul Vrancea“ a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Practic, corpurile de clădiri existente vor fi reabilitate termic și energetic, li se vor înlocui acoperișurile și instalațiile electrice și vor fi dotate conform destinației fiecăreia. De asemenea, campusul colegiului tehnic adjudean va fi dotat cu o nouă sală de sport, iar în ateliere (corpurile C3 și C4) vor fi montate echipamente de lucru nou achiziționate, vor fi refăcute circuitele electrice și vor fi dotate cu echipamente de practică specifice specializărilor actuale și cele ce vor fi adăugate după reabilitare în curicula colegiului. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite două terenuri de sport în aer liber create și vor fi realizate 19 spații de învățământ dedicate laboratoarelor și atelierelor dotate cu infrastructură digitală, echipamente, dispozitive, utilaje și material didactic. Beneficiari ai acestui proiect vor fi cei aproape 600 de elevi și 47 de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here