Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Revoluție digitală în parcările din Focșani

Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice Focșani a început demontarea vechilor plăcuțe cu numerele locurilor de parcare închiriate în zonele parcărilor de reședință. Primarul Cristi Misăilă a anunțat că acțiunea se desfășoară în parcările de reședință, unde sunt montate noile panouri indicatoare care conțin informații și elementele de identificare ale parcării. Practic, din acest an, plăcuțele cu numerele locurilor de parcare sunt înlocuite cu un cod QR afișat pe un panou în parcări. Acest cod oferă informații despre existența contractelor de închiriere a locului de parcare, indiferent că este vorba despre persoane fizice, persoane juridice sau persoane cu dizabilități.

Primarul Misăilă a precizat că în prealabil a fost derulată o campanie de informare a cetățenilor care au contracte de închiriere pentru parcările de reședință, atât prin transmiterea de mesaje SMS la începutul lunii septembrie 2022 dar și prin afișaj la blocurile din aceste zone. Totodată, DDSP Focșani a început să emită carduri către proprietarii de autoturisme care au contracte de închiriere a locurilor de parcare. Cardurile conțin codul QR aferent parcării de reședință și sunt distribuite celor care au încheiat prelungirea contractelor de închiriere

Noul sistem de semnalizare a parcărilor din Municipiul Focșani a fost aprobat în noiembrie 2022 printr-o hotărâre a Consiliului Local care a modificat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Focșani. Noile culori folosite la semnalizarea parcărilor în oraș sunt: parcări de reședință– culoare albă; parcări mixte– culoare galbenă; parcări destinate persoanelor juridice – culoare roșie și parcări cu plată – culoare albastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?