Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO! Explozia de la Călimănești s-a produs ca urmare a lucrărilor la autostradă

Explozia de la Călimănești s-a produs ca urmare a lucrărilor efectuate la autostrada A7. Este concluzia pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea:
„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”.


Vă reamintim că patru oameni au murit și cinci au fost răniți ca urmare a exploziei magistralei de gaze naturale, produsă în noaptea de miercuri spre joi, la 1 km de localitatea Călimănești. Despre amploarea incendiului, modul cum s-a desfășurat intervenția echipajelor de salvare aflate la fața locului și care au fost concluziile finale, aflăm din comunicatul de presă transmis de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea:

„Astăzi, 21 septembrie, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost activat Planul roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns, după ce un apel primit în jurul orei 01:15 la numărul unic de urgență 112, anunţa despre producerea unei explozii urmată de incendiu la magistrala de gaz din apropierea localității Călimănești.
Având în vedere amploarea evenimentului a fost activată grupa operativă de la nivelul inspectoratului, ceea ce a presupus suplimentarea forțelor de intervenție cu pompieri aflați în turele libere.
Astfel, la faţa locului din cadrul I.S.U. Vrancea au fost mobilizate de urgenţă şi au acţionat gradual: 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 4 ambulanţe SMURD, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, precum și 2 autospeciale de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești și 5 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Județean Vrancea.
De asemenea, au acționat în cooperare, forțe și mijloace ale instituțiilor cu care se cooperează, respectiv echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.
Totodată, a fost emis mesaj RO-Alert, pentru înștiințarea populației din zonă, despre producerea incendiului.
În urma evenimentului au rezultat 4 victime decedate (carbonizate) și 5 persoane rănite cu arsuri, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05:20. Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, a rămas la locul intervenției pentru a asigura zona.
Concluzii finale:
Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.”

Mai multe imagini filmate de cititori în timpul incendiului au fost trimise pe numărul de whatsapp al redacției Monitorul de Vrancea și se pot viziona în filmul din știre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?