Rețeaua de gaze naturale va fi extinsă în Focșani, Adjud, Odobești și mai multe comune din Vrancea

0
3887

Mai multe localități vor fi conectate la sistemul național de alimentare cu gaze naturale. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, și ministrul Energiei, Sebastian Ioan Burduja, au emis miercuri ordinul comun de ministru prin care s-a aprobat lista obiectivelor de investiții din Vrancea și sumele alocate pentru finanțarea extinderii rețelei de gaze naturale.

Astfel, localitățile Focșani (cartier Mândrești), Adjud (extindere în Șișcani și Burcioaia), Odobești (inclusiv Câmpineanca), Cotești (inclusiv pentru Cârligele, Slobozia Ciorăști – ADI), Dumbrăveni (inclusiv pentru localitățile Bordești, Gura Caliței), Garoafa, Tătăranu, Țifești și Vânători (Jorăști, Mirceștii Noi, Mirceștii Vechi, Balta Raței, Rădulești) vor beneficia de 193,4 milioane de lei pentru extinderea rețelei de gaze. Fondurile sunt alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

De remarcat că tot mai multe localități din mediul rural din Vrancea au anunțat că au demarat procedurile pentru racordarea comunelor respective la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

Pe lista localităților care au semnat contracte de finanțare pentru alimentare cu gaze naturale se află Golești și Vânători. Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a anunțat că a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale comuna Golești, județul Vrancea”. Investiția a fost aprobată spre finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Contractul are o valoare de aproximativ 4.7 milioane de euro cu TVA și are termen de finalizare 31 decembrie 2026.

Primăria Vânători are în derulare proiectul de investiții privind „Înfiinţare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în satele Vânători, Jorăști, Mirceștii Noi, Mirceștii Vechi, Balta Raței și Rădulești, aparținătoare comunei Vânători, judeţul Vrancea“. Sistemul de alimentare cu gaze naturale va fi dotat cu contoare inteligente iar reducerea, reglarea presiunii, odorizarea gazelor și măsurarea consumului se va face din stația de predare-primire gaze SRMP.

”Când vorbim despre alimentarea cu gaze care ajunge, prin semnarea acestui Ordin comun al celor două ministere, în 14 localități, vorbim despre normalitate și confort într-o nouă etapă de dezvoltare a județului Vrancea. Am avut zilele acestea dovada preocupării permanente pentru județul nostru a Guvernului condus de primul ministru Marcel Ciolacu prin vizita făcută de premierul României și de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, Sorin Grindeanu, pe șantierele autostrăzii Moldovei și acum vedem că executivul a aprobat alocarea a peste 193 de milioane de lei pentru extinderea și înființarea acestor rețele de gaze. Sunt proiecte de infrastructură strategică pe care le vom vedea puse în practică, ca parte a unui angajament comun de dezvoltare a Vrancei și a Moldovei”, a declarat președintele PSD Vrancea, prefectul Nicușor Halici, care a amintit și că recent, pentru comuna Golești a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale comuna Golești, județul Vrancea”, în valoare de 4,7 milioane euro cu TVA, care are termen de finalizare 31 decembrie 2026 tot prin PNI ”Anghel Saligny”.

Președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, a afirmat că „extinderea rețelei de gaze naturale a fost unul din obiectivele administrației liberale, pentru a susține și în acest mod dezvoltarea județului Vrancea”.

Sursa foto: fanjianhua – https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here