Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Deputatul Laurențiu Marin: Comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice trebuie interzisă

Deputatul PSD de Vrancea Laurențiu Marin a declarat că efectul asupra sănătății celor care consumă în mod regulat energizante este unul devastator, medicii susținând că băuturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, probleme cu somnul, creșterea în greutate, spasme musculare, amețeli și senzație de vomă. Mai mult, susține parlamentarul vrâncean, consumul acestui tip de băuturi în mod regulat poate cauza chiar moartea subită. „În acest context, noi, parlamentarii Partidului Social Democrat susținem cele două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice. Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor“, a afirmat deputatul vrâncean.

Cât privește țigările electronice, deputatul Laurențiu Marin spune că acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții purtate în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece în interiorul școlilor. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare. „Trebuie știut că cei care folosesc țigările electronice suferă modificări genetice. Este dovedit faptul că acestea produc mai multe efecte negative asupra organismului care pot duce chiar și la deces. Nu putem rămâne pasivi și să privim cu nepăsare cum unele produse ne distrug copiii sau viitorul acestora!“, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?