Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Sindicatele din Finanțe vor să se întâlnească cu premierul Ciolacu

Salariații din Finanțe au început săptămâna cu un protest la sediul unităților fiscale pentru a atrage atenția asupra situației grave din domeniu și solicită rezolvarea revendicărilor de natură economică, profesională și socială. Este a opta zi de proteste ale funcționarilor din sistemul fiscal, care au declanșat deja conflictul de muncă și se pregătesc pentru greva generală. Salariații spun că nu mai au încredere în asumarea deciziilor de către ministrul Finanțelor, ministrul Muncii și apelează la soluțiile legale pentru rezolvarea nemulțumirilor.

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a convocat Consiliul Național, organul de conducere care poate decide declanșarea grevei generale deoarece, după atâtea zile de proteste, Guvernul „nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul Finanțelor prin procesul verbal încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august”. Finanțiștii au solicitat și o întâlnire cu prim ministrul României pentru a-l informa despre riscul escaladării conflictului, cu repercusiuni asupra bunei funcționări a instituțiilor statului. „În aceste ultime 2 săptămâni de proteste spontane, colegii noștri s-au comportat corect față de contribuabili și și-au respectat atribuțiile de serviciu în ceea ce privește colectarea veniturilor la bugetului statului, depășind planul de încasări stabilit. Singurele dorințe ale colegilor noștri se referă la respectarea angajamentelor asumate de către Guvern, respectiv acordarea importanței cuvenite acestui sistem strategic, de siguranță națională, care desfășoară activitatea de colectare și administrare a veniturilor combaterea fraudei, evaziunii fiscale și contrabandei”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.

Reamintim că principalele revendicări ale salariaților din Finanțe se referă la modernizarea sistemului de recrutare, avansare, pregătire profesională, protecție și sprijin pentru elaborarea unui statut al finanțistului, modernizarea sistemului de salarizare pentru toate funcțiile din cadrul sistemului fiscal, prin crearea familiei ocupaționale „finanțe” dar și echitate salarială în cadrul sistemului, la muncă egală, salariu egal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?