Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO: Documentarul „Arsenie. Viața de apoi‟, de azi în cinematografele din Vrancea

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru începutul acestui weekend, astăzi puteți merge să vizionați documentarul „Arsenie. Viața de apoi‟ regizat de Alexandru Solomon. Filmul va putea fi vizionat atât la Happy Cinema Focșani (vezi programul aici:- https://t.ly/bTued), la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță‟ Focșani, cât și la Casa de Cultură „C.C.Giurescu‟ Odobești de la ora 18:00.

Potrivit descrierii publicate pe site-ul dedicat documentarului – https://arsenie.viatadeapoi.ro/ , „acest road movie ne poartă pe urmele lui Arsenie Boca, într-un pelerinaj pus în scenă. Pelerinii și regizorul refac presupusele miracole atribuite părintelui, le dezbat și se confesează. Povestit prin ochii credincioșilor, observați de un regizor sceptic, filmul surprinde cum se reflectă societatea românească în imaginea acestui om care urmează să fie canonizat‟.

Într-un interviu publicat pe site-ul hotnews.ro, regizorul Alexandru Solomon spune că „ (…) Nu e un film despre Arsenie Boca sau nu e o biografie a lui Arsenie Boca. E un film despre viața de apoi a lui Arsenie Boca printre noi, adică despre cultul care s-a născut după moartea lui și ce înseamnă asta, în ce fel se oglindește societatea românească în acest cult, în această construcție a unei figuri foarte populare, care oferă speranță și alinare în vremurile astea. Deci interesul era ăsta mai degrabă decât în persoana propriu-zisă, reală a lui Arsenie Boca. (…)‟. Începând de azi, 1 septembrie a.c., documentarul „Arsenie. Viața de apoi‟ va putea fi vizionat în mai multe cinematografe din țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?