Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

203 candidați au susținut astăzi prima probă a Bacalaureatului de toamnă

Astăzi, din cei 429 de candidați înscriși la examenul național de bacalaureat din sesiunea august 2023, la proba scrisă de la Limba și literatura română au fost prezenți „203 candidați, seria curentă și seriile anterioare, 45 fiind absenți‟. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, pentru susținerea acestei probe s-au înscris 248 de candidați. Examenul de astăzi s-a desfășurat „în condiții optime‟, nefiind cazuri de candidați eliminați.

Potrivit IȘJ Vrancea, „subiectele și baremele de evaluare și notare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație‟. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 25 august 2023, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise „în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august 2023‟, mai transmite IȘJ Vrancea.
Vă reamintim faptul că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: „recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise‟.
Sesiunea august 2023 a examenului de Bacalaureat continuă mâine, 17 august, cu proba obligatorie a profilului și vineri, 18 august, cu proba la alegere a profilului și a specializării.

sursă foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?