Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Șahiștii au onorat Centenarul Mausoleului Eroilor

La împlinirea unui secol de la punerea la Mărăşeşti a pietrei de temelie în vederea construirii unui monument al eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, şahiştii care fac pregătirelaC.S.M. Focşani 2007 au desfăşurat concursul ”CENTENARUL MAUSOLEULUI EROILOR”, prin care să marcheze această iniţiativă nobilă şi de mare importanţănaţională.Dinpunctdevederealloculuiînclasament,competiţial-aavut căștigator pe Mihai–Adrian Stănescu, dar spiritual vorbind toţi participanţii au avut de câştigat ceva. (…)

Competiţia s-a desfăşurat pe o perioadă mult mai scurtă, numai cu şahişti nelegitimaţi avansaţi şi consacraţi şi câţiva şahişti legitimaţi născuţi în anul 2007 şi după acest an. Durata mai mică decât a ultimelor concursuri şi includerea doar a jucătorilor de valoare ridicată au făcut ca prezenţa să fie mai redusă. Ca urmare a fost organizat un singur turneu. S-a jucat şah rapid, sistem Robin fiecare cu fiecare.

Pe primele locuri la s-au clasat: Stănescu Mihai–Adrian, Burloiu Rareş–Georgian, ambii de la Colegiul Naţional „Unirea“ Focşani, Mălureanu Andrei de la Şcoala Gimnazială „Ion Basgan“ Focşani, Bocu David de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“ Focşani, Moldoveanu Adrian–Bogdan de la Şcoala Gimnazială „Ion Basgan“ Focşani şi Mustăţea Eduard–Ştefan de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“ Focşani. Să remarcăm prezenţa lui Mălureanu Andrei născut în 2011 şi Bocu David născut în 2012 în imediata apropiere a liceenilor Stănescu Mihai–Adrian, născut în 2007, şi Burloiu Rareş–Georgian, născut în 2008. (…)

          Organizatorii concursului au fost C.S.M. Focşani 2007, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea, Filiala Vrancea a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria“ cu sprijinul Direcţiei de Sport a Judeţului Vrancea prin Mihai Strîmbu, Elena–Adelaida Toma, Anton Soare, Iulian Başturea, Daniel Gongu şi Lucica Dulcescu. (…)

 

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?