Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Unilever speră să vândă mai multă îngheţată în Europa dar este îngrijorat de temperaturile extreme

Grupul de bunuri de consum Unilever, care produce mărcile de îngheţată Ben & Jerry’s şi Magnum, a anunţat marţi că speră să vândă mai multă îngheţată în Europa în vara acestui an, dar este îngrijorat că temperaturile extreme ar putea să îi afecteze vânzările deoarece i-ar reorienta pe consumatori spre băuturile răcoritoare, transmite Reuters. Luna aceasta, au fost înregistrate temperaturi record în sudul Europei iar Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că valul de căldură în emisfera nordică se va intensifica.
Afacerile cu îngheţată ale Unilever sunt responsabile pentru aproximativ 15% din veniturile grupului. „Vom vedea vânzări mai mari la îngheţată? Sper foarte mult că da”, a spus directorul financiar de la Unilever, Graeme Pitkethly. „Există însă un punct sensibil pentru temperaturi, atunci când vorbim de vreme. Dacă se face mult prea cald, şi putem vedea în acest moment nişte temperaturi incredibile în Europa, există unele date care arată că este posibil ca oamenii să renunţe la îngheţată şi să se îndrepte spre o băutură răcoritoare”, a spus Graeme Pitkethly.
În rezultatele trimestriale publicate anterior, Unilever a informat că vânzările de îngheţată au înregistrat o creştere de două cifre în trimestrul al doilea, cu evoluţii pozitive în termeni de preţuri şi volume de vânzări. În cazul Europei, vremea nefavorabilă din lunile aprilie şi mai a fost în mare parte contracarată de vremea bună din luna iunie, a precizat Unilever. La nivel mondial, Unilever deţine, închiriază şi întreţine aproximativ trei milioane de congelatoare pentru îngheţată. Unii analişti se aşteaptă ca piaţa mondială de îngheţată să crească cu 5,7% în perioada 2023-2028.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?