Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Fotbal, Cupa României – Adjudenii, eliminați în minutul 90+4

 

  • Pe terenul – ca miriștea – de la Baia, Hamangia – CSM Adjud 1946 3-1 (0-0)

          CSM Adjud 1946 a pierdut ocazia de a promova în turul al treilea – și implicit, în finala Regiunii 7 a Cupei României la fotbal. Miercuri, 19 iulie, de la ora 18:00, adjudenii au întâlnit în deplasare pe Hamangia Baia, echipă care pierduse primul meci din grupa a 2-a, cu Voința Cudalbi în deplasare, cu 1-3, dar bătuseră la lovituri de la 11 metri. CSM Adjud 1946, care trecuse cu 2-0 de Voința Cudalbi se putea califica în cazul unui rezultat de egalitate sau al înfrângerii la un gol. Despre încâlcita regulă a loviturilor de la 11 metri, aveam să aflu că devenea irelevantă în caz de egalitate de puncte între cele trei formații din grupă pentru că departajarea urma să fie făcută la număr mai mare de goluri înscrise. În consecință, la Baia, miercuri, nici nu au mai fost bătute lovituri de la 11 metri, pentru că Hamangia s-a impus la două goluri diferență și cu golaverajul de 4-4 a depășit-o pe CSM Adjud 1946 care a avut 3-3!

Partida, disputată pe un teren despre care nu se putea spune dacă este miriște sau islaz necosit, dar uscat, a avut două părți distinct definite de prestațiile celor două combatante. În prima, CSM 1946, echipă combinativă, a avut dificultăți mari în a-și face jocul obișnuit, dar chiar și așa și-a creat mai multe foarte bune ocazii de gol, între care și o minge șutată în stâlpul din dreapta potarului Hamangiei, rămas fără de replică. Dar după 45 de minute a fost 0-0.

Partea a doua a întâlnirii a început într-un echilibru rupt de cursele lui Zugravu care a trecut foarte ușor de apărătorul adjudean de pe stânga. La una dintre acestea, ajuns singur aproape de linia de fund și de marginea careului de 6 metri. Zugravu a centrat în gura porții iar Cristea a reluat în gol ca la antrenament. 1-0, în minutul 60.

Patru minute mai târziu faza de la primul gol a fost parcă trasă la xerox, la centrare a venit același Cristea care a profitat de inexactitatea lui Atomei și a făcut, simplu, 2-0, scor la care Hamangia era calificată. Adjudul a urcat liniile și după la o fază prelungită, după o centrare de pe stânga, mingea a căzut în careul mic la gazdelor care au bâlbâit-o și, pe fază, Corman a redus din handicap: 2-1, scor la care CSM Adjud 1946 era calificată. Tulcenii au ieșit la joc profitând de retragerea spre propriul teren a adjudenilor. Arbitrul a dat prelungiri încă vreo șase minute după cele 90 regulamentare timp în care, în minutul 90+4, Halep a prins un șut de zile mari de la peste 25 de metri, mingea a șters un smoc de iarbă în fața porții și a intrat lângă stâlp în gol, fâcând inutil plonjonul lui Atomei. 3-1! Ultimele două mintute nu au adus nimic nou și Hamangia Baia, la egalitate de puncte cu Voința Cudalbi și CSM Adjud 1946, dar beneficiind de de regulament, va merge la Cernavodă pentru finala Regiunii a 7-a, cu Axiopolis.

          Echipa adjudeană a făcut două bune partide de verificare ca joc de echipă și de testare a jucătorilor, în vederea viitorului sezon al Ligii a IV-a. 

 

Sursa foto, Facebook CSM Adjud 1946 și Facebook Hamangia Baia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?