Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Negocierile dintre FCSB şi CSA Steaua, pentru stadion, au intrat în impas

Negocierile dintre clubul de fotbal FCSB şi CSA Steaua pentru punerea la dispoziţie a stadionului din Bulevardul Ghencea pentru derbyul cu Dinamo, au intrat în impas din cauza faptului că gruparea patronată de Gigi Becali nu a pus la dispoziţie poliţa de asigurare pentru acte de vandalism şi biletul la ordin pentru asigurarea protecţiei gazonului, informează reprezentanţii echipei de Liga a II-a. „Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi reprezentanţii SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziţie în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări: Poziţiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credinţă şi în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiţii sau pretenţii nejustificate sau în afara legii. Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziţie a stadionului Steaua au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanţii clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact poliţa de asigurare acte de vandalism şi biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecţiei gazonului”, se arată în comunicatul CSA Steaua, publicat pe pagina de Facebook.
Reprezentanţii Clubului Sportiv al Armatei Steaua precizează că nu au putut accepta o garanţie de alt tip din cauza reglementărilor interne, afirmând totodată că practica este uzuală în închirierea stadioanelor. „Ţinând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua, cât şi de experienţele contractelor anterioare de punere la dispoziţie a stadionului, încheiate cu FRF şi UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanţie de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne. Această soluţie este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menţionăm că la închirierea stadionului ‘Naţional Arena’ de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua Bucureşti şi Academia Rapid, am pus la dispoziţie o poliţă de asigurare, la fel ca şi toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul Steaua. În final, asigurăm toată opinia publică că am avut şi avem toată deschiderea şi disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziţie a stadionului Steaua cu toate entităţile sportive interesate, în condiţiile respectării cadrului legislativ aplicabil”, se mai arată în comunicat.
Derby-ul FCSB – Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii este programat la 22 iulie, de la ora 21:30 şi ar reprezenta prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua. Partida ar fi trebuit să aibă loc pe stadionul Steaua, după ce ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat la 11 iulie cererea depusă de FCSB la CSA Steaua, administratorul arenei. Suporterii echipei Steaua, din Liga a II-a, s-au arătat de-a lungul timpului împotriva disputării partidelor echipei FCSB pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Stadionul Steaua, construit cu ocazia organizării la Bucureşti a EURO 2020, a fost inaugurat în vara anului 2021. Costurile lucrărilor începute în februarie 2018, se ridică la 407.353.320 lei, aproximativ 81 de milioane de euro. Arena are o capacitate de 31.254 locuri şi îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Lucrările au fost finanţate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, beneficiarul stadionului fiind Ministerul Apărării Naţionale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?