Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Deputatul Laurențiu Marin: Termenul pentru proiectele AFIR finanțate din PNDR 2014-2020 a fost prelungit!

Deputatul PSD Laurențiu Marin a declarat că Ministerul Agriculturii a făcut toate demersurile pentru prelungirea termenului pentru proiectele AFIR finanțate din PNDR 2014-2020. „Salut demersurile făcute de Ministerul Agriculturii pentru ca niciun euro din fondurile europene alocate să nu fie pierdut. Mai exact, Florin Barbu, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a emis un ordin, în temeiul legislației europene, care asigură prelungirea cu doi ani a perioadei de implementare și a finanțării aferente proiectelor din PNDR 2014-2020. Sunt mii de contracte în derulare care vor beneficia de această măsură bună.

Decizia a fost luată în baza legislației europene care prevede extinderea cu încă doi ani a perioadei inițiale de implementare a PNDR, care expiră la 31 decembrie 2023”, a afirmat deputatul Laurențiu Marin. AFIR asigură finanțarea din PNDR 2014 – 2020 și sunt încă în derulare 3.269 contracte, în diverse stadii de execuție. Prin prelungirea duratei de execuție a proiectelor, numărul investițiilor realizate prin PNDR și gradul de absorbție a fondurilor alocate României vor crește. Prelungirea duratei de execuție a contractelor de finanțare după data de 31 decembrie 2023 se va realiza cu condiția ca stadiul implementării proiectului să fie de minimum 30%, demonstrat prin plățile efectuate de către AFIR și/ sau plățile beneficiarilor către furnizorii de bunuri, servicii și lucrări.

Până în prezent, Romania a efectuat plăți prin PNDR în valoare de 10,12 miliarde de euro, din totalul de 12,7 miliarde de euro disponibili, ceea ce înseamnă o absorbție de aproximativ 80%. „Am promis dezvoltarea agriculturii românești, am promis că susținem agricultorii vrânceni și ne ținem de cuvânt. Partidul Social Democrat a fost și este singurul partid care este alături de agricultori!”, a încheiat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?