Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO: Se lucrează la reabilitarea imobilului Căminul de fete din Dumitrești

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a vizitat ieri șantierul imobilului în care a funcționat Școala de fete din Dumitrești. Imobilul se află în plin proces de reabilitare, iar lucrările sunt realizate de societățile PIF&LMS Company SRL și Alma Consulting SRL, în cadrul proiectului „Reabilitare energetică clădire administrativă Comuna Dumitrești, jud.Vrancea“. Valoarea de adjudecare a investiției este de aproximativ 12 milioane de lei. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Președintele Cătălin Toma a fost însoțit de primarul Adrian Banaurs și de managerul firmei de construcții. „După cum bine știți, la Dumitrești se investește, se lucrează. Îl felicit pe primarul Adrian Banaurs pentru faptul că este prezent pe șantierele pe care le are în implementatre, în special cu fonduri europene. Sunt bucuros că tradiția și identitatea satului românesc sunt conservate prin astfel de proiecte. Cu fonduri europene putem să ne gândim din nou la satul românesc“, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Primarul comunei Dumitrești, Adrian Banaurs, a declarat că după reabilitare, acest imobil va fi redat circuitului public. „Ne aflăm azi la fostul Cămin de fete, o clădire administrată de UAT Dumitrești și primită de la Consiliul Județean, o clădire care a primit finanțare în Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Sper ca la finele acestui an să fie finalizat acest proiect, conform graficului de execuție, iar imobilul să fie redat circuitului public“, a susținut și primarul Adrian Banaurs.

Clădirea administrativă este formată din corpurile C1 și C2, corpul C1 adăpostind spațiile necesare activităților/serviciilor publice pentru situații de urgență, salubrizare, apă și canal, transport și corpul C2 care asigură accesul în incintă. „Lucrările de intervenții propuse pentru creșterea eficienței energetice a construcției care aparține administrației publice locale sunt: Anveloparea cu termosistem cu plăci minerale rigide 15cm grosime; Înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie de aluminiu cu rupere termică cu geam termoizolant cu garnituri de etanșare pe conturul cercevelelor; Recompartimentări ușoare pentru crearea unor noi spații – grupuri sanitare pentru public, oficii pentru diferitele servicii, etc.; Sisteme de alimentare cu energie din surse regenerabile pompă de căldură aer-apă; panou solar presurizat; sistem de panouri fotovoltaice; Amplasarea pe acoperiș a unui sistem de panouri fotovoltaice; Dotarea clădirii cu sistem de hidranți interiori (14 buc) și exteriori (3 buc) pentru îndeplinirea criteriilor de performanță necesare autorizării pe linie de securitate la incendiu, conform legislației în vigoare. Sistemul va fi completat de o stație de pompare a apei destinate stingerii incendiilor, etc.“, se arată în caietul de sarcini al investiției.

Clădirea în cauză nu a mai beneficiat de reabilitări majore de zeci de ani. După închiderea Căminului de fete, imobilul a fost folosit câțiva ani ca sediu pentru primărie până când a fost construit noul sediu al Primăriei Dumitrești. După reabilitare, în acest imobil vor avea sediul mai multe servicii regionale. „Unul dintre proiecte se referă la reabilitarea clădirii în care a funcționat fostul cămin de fete din Dumitrești, urmând ca după modernizare, acolo să-și mute sediul mai multe servicii regionale (pompieri, salubrizare etc.). Succes primarului Adrian Banaurs în asigurarea unor servicii de calitate pentru cetățenii din localitate!“, declara în luna august 2022, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?